Minitarte cu piersici

Am facut din nou un desert asa ca pentru sufletul meu, tarta cu fructe in varianta individuala, adica minitarte.
Dar dedic aceste minitarte si tuturor celor care m-au votat saptamana aceata la concursul la care am paricipat pe site-ul Bucataras. Sper ca nu v-am stresat prea mult cerand zilnic voturi :).  Va multumesc frumos, ma bucur ca mi-ati fost alaturi  si va astept in continuare aici in casuta mea cu bunatati. 

 Avem nevoie de:
125 gr unt 
220-240 gr faina 
1 ou
1 lingura zahar brun (puteti pune mai mult daca va place mai dulce)
coaja de la 1/2 portocala
sucul de la 1/2 portocala
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
un varf de sare 
Umplutura:
3 lingurite gris
1/2 kg piersici (congelate am folosit eu)
2 plicuri zahar vanilat 
scotisoara
– zahar pudra pentru pudrat 
– 1 lingura unt pentru uns tavitele

Pregatim mai intai aluatul in felul urmator: frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul batut si coaja de portocala si bicarbonatul stins in sucul de portocala. Adaugam apoi treptat faina amestecand pana incorporam cam jumatate din cantitate, apoi turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu multa faina si framantam cu mana pana incorporam si restul de faina.
Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.

Scoatem din frigider si pe masa de lucru tapetata cu faina intindem pe rand cate o bucata din aluat din care cu un bol decupam forme rotunde cam cu 2-3 cm mai mari decat tavitele.
Tavitele de tarte le ungem cu unt. Asezam cercul in tavita, apasam cu degetele pe fund si de jur imprejur, apoi cu un cutit taiem surplusul de aluat. Procedam asa si cu restul de aluat. O sa mai ramane aluat pe care il vom folosi deasupra.
Dar pana atunci presaram peste aluat cate o jumatate de lingurita de gris in fiecare tavita. Asezam apoi feliile de piersici (piersicile mele au fost puse la congelator feliate iar dupa ce le-am dezghetat am indepartat coaja) si presaram zaharul vanilat si scortisoara. Un plic de zahar vanilat la 3 tavite. 
Intindem aluatul ramas si cu un cutit taiem fasii cam de 1 cm latime. Punem peste fiecare cate 4 fasii si apasam usor pe margini pt a se lipi de aluatul din tavita.

Asezam tavitele intr-o tava mare si dam la cuptorul preincalzit la 170-175 de grade timp de aprox 25 de minute sau pana se rumenesc frumos deasupra.

Dupa ce s-au racit putin le pudram deasupra cu zahar pudra. 
Servim cu ceai sau cafea! 
Pofta mare si duminica frumoasa in continuare!
Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

20 comentarii la “Minitarte cu piersici”

    1. Ma bucur ca iti plac. Poti sa faci si cu piersici din compot, dar sa pui un pic mai mult gris pt ca sigur din compot o sa lase mai mult suc. Sa imi zici cum ti-a iesit. Spor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Retete asemanatoare