Muffins cu portocale

Iarna folosesc portocalele in foarte multe preparate dulci. Sunt fructe la indemana oricui si sunt foarte aromate si placute la gust in aceste preparate. Va las asadar in compania acestor miniprajiturele langa o cana de ceai sau cafea. 

Pentru 12 buc avem nevoie de:
– 2 oua
– 5 linguri zahar
– 10 linguri faina
– 1/2 cana lapte
– 1/2 cana ulei

– coaja rasa de la o portocala mare
– zeama si pulpa de la o portocala sau daca sunt mici de la doua
– 1 lingurita praf de copt
– un varf cutit sare
Toping de ciocolata: 40 gr ciocolata, 1 lingurita unt

Mixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare si devin spuma. Adaugam zaharul si mai mixam 2 minute, apoi turnam laptele si uleiul mixand dupa fiecare. Adaugam si coaja, zeama si pulpa de portocala si mixam.
La final incorporam faina amestecata cu praful de copt mixand pe treapta cea mai mica sau amestecand cu o spatula.
Cu o lingura umplem pe trei sferturi 12 forme de silicon (sau 12 cosulete de hartie asezate in forme de muffins) pe care le asezam intr-o tava si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 25-30 minute. Verificam cu o scobitoare daca sunt coapte.
Scoatem din cuptor si lasam la racit.

Topim ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi sau in cuptorul cu microunde (in cuptor lasati tot cate 20 sec, scoateti si ametecati si repetati pana se topeste ciocolata)
Turnam ciocolata inr-o punguta pe care o gaurim la una din capete si ornam.
Muffins to go 🙂
Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

13 comentarii la “Muffins cu portocale”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *