Muffins inimioare ♥

Prima data am mancat muffins acum cativa ani buni in Germania la sora mea. Ea le pregatea mereu de ziua nepotelului meu si toti copiii erau foarte incantati (si eu cred ca eram cea mai incantata 🙂 ).

Erau cutii cu praful pt muffins cu diverse arome: ciocolata, afine, lamaie…toate erau foarte bune. Cand au aparut si la noi am fost super incantata, mi-am facut rost rapid si de tava si am trecut la treaba. Dar dupa un timp mi-am zis ca nu am nevoie de acel praf cumparat pt ca le pot face si eu. Si normal ca de atunci le fac cu drag de cate ori am timp, chef sau imi e pofta.
De curand am cumparat si o tava cu forme de inimioare si rapid a trebuit sa o inaugurez si ca urmare sa postez si eu una din retetele mele pt muffins .
Particip cu aceasta reteta la concursul http://kadiasfood.wordpress.com/2012/02/05/cupcake-concurs/ organizat de Kadia. 
Avem nevoie de: 
– 2 oua
– 125 gr zahar
– 100 ml ulei
– 1 lingura apa fierbinte
– 1 lingurita praf de copt
– 1 plic zahar vanilat 
– 140 gr faina
– 50 gr ciocolata de lapte rasa sau taiata bucati
– 1 banana mica coapta 
Separam mai intai albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare folosind mixerul. 
Separat amestecam galbenusurile cu praful de copt si zaharul vanilat.
Peste albusuri adaugam, mixand in continuare, zaharul apoi galbenusurile, uleiul si apa. Si la final incorporam faina folosind treapta cea mai mica a mixerului.
Banana o facem piure folosind o furculita si ciocolata o taiem marunt sau o putem da pe razatoarea mare si le adaugam apoi la compozita de mai sus folosind o spatula.
Umplem apoi formele aprox trei sferturi si bagam la cuptor la 175 grade timp de 20-25 min.
Mie mi-au iesit 8 inimoare si 6 muffins clasici.
Ok…:) in poza de mai jos sunt doar 7 pt ca una am mancat-o rapid.
Lasam sa se raceasca apoi glazuram dupa pofta inimii 🙂 Dar eu va zic cu ce le-am glazurat eu:
La inimioare am folosit o glazura de zahar: cateva lingurite de zahar pudra cu un strop colorant alimentar rosu si apa rece. Sincer nu am numarat nici linguritele de zahar si nici cele de apa, dar trebuie sa fie o pasta usor de intins si usor lichida care se va intari destul de repede dupa ce ungem prajitura. Am ornat cu bombonele roz.
Iar pentru muffins am folosit glazura de ciocolata obtinuta din 50 gr ciocolata lapte si o lingurita rasa de unt topite pe baie de aburi.
Eu am oferit cu drag din ele si celor dragi
Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

21 comentarii la “Muffins inimioare ♥”

  1. Danutza ma bucur ca iti plac. te pup

    Cristina, multumesc.

    Felis au fost si bune 🙂

    Cristina multumesc frumos.

    Doinitza eu aveam clasica cu 12 buc si am cumparat-o asta cu inimioare de la Lidl acu o saptamana si sunt tare incantata!

    Simona poti lua cate vrei macar asa virtual 🙂

  2. Kadia multumesc de invitatie. Doar ca ale mele inimioare chiar daca au fost bune nu arata atat de bine ca cele din concursul tau…chiar nu imi vad locul acolo cu ele…Poate reusesc sa mai fac o portie si particip si eu. Te pup

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Retete asemanatoare