Paine de secara

Aproape in fiecare saptamana incerc combinatii noi pt paine de casa, toate sunt bune si sanatoase 🙂
Acum am pregatit paine din faina de secara si are un gust minunat 
Ingrediente pt  2 paini:
– 300 gr faina de secara
– 700 gr faina de grau tip 650
– 2 pliculete de drojdie uscata sau 40 gr drojdie proaspata 
– 200 ml lapte
– 480 ml apa
– 2 lingurite sare
– 2 lingurite zahar 
– 4 linguri ulei 
Procedam exact ca la reteta paine impletita…framatare, dospire, etc.
Ca de obicei am facut o paine mai mare si una mai mica, impletite pt ca imi plac mie cum arata asa 🙂
..si mi-a ramas si putin aluat din care am  facut painici/baghete cu sunca si usturoi si unele cu sunca si cascaval 
Pofta mare! 
Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

7 comentarii la “Paine de secara”

  1. Da…ma fac brutareasa 🙂

    Irina in general se combina orice tip de faina cu faina de grau. Nu am incercat cu mai multa secara pt ca este mult mai densa si nu stiam cu iasa. Daca incerci cu mai multa faina de secara astept sa imi zici cum e si apoi incerc si eu :). te pup

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Retete asemanatoare