Paine impletita

Am mai copt o painica buna, de data asta impletita alba si pufoasa 🙂

Ingrediente pentru Paine impletita

– 500 gr faina
– 1 lingurita sare
– 1 lingurita zahar
– un pliculet drojdie uscata
– 220 ml lapte
– 100 ml apa
– 1 lingura ulei
– 1 galbenus de ou cu o lingurita lapte pt uns
– seminte de susan
Faina si sarea se pun intr-un bol si se amesteca.
Drojdia se pune intr-o cana cu apa(100ml) calduta si cu zaharul si se lasa la dospit pt 10 minute. Apoi se toarna peste faina si se framanta adaugand incet, incet si laptele. Se continua framantarea pana aluatul nu se mai lipeste de mana. La final se adauga lingura de ulei si se framanta pana se incorporeaza in aluat.
Lasam aluatul sa dospeasca, acoperit, la caldura, fara curenti de aer pt aprox 2, pana aluatul isi dubleaza volumul.
Preparare

Impartim aluatul in trei parti egale si le facem suluri de aprox 35 – 40 cm. Le impreunam la una din capete si apasam un pic pt a se lipi si impletim (impletitura simpla in trei fire). La fel la capatul celalalt presam sa se lipeasca.

Luam o forma de cozonac si o ungem cu putin ulei si punem aluatul in tava.
Mai lasam sa dospeasca aprox 20-30 min, apoi ungem cu galbenusul amestecat cu lapte si presarem seminte de susan.
Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pt aprox 40 minute.
Paine final
Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

6 comentarii la “Paine impletita”

  1. Miam, miam…ce bun.
    Cred ca ai trecut din gresala 100 ml lapte in loc de apa, nu?
    te asteptam si pe la noi sa gatesti asa bunatati :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *