Paine rustica
Avem nevoie de:
– 200 gr faina neagra
– 300 gr faina alba de grau tip 650
– un plic drojdie uscata
– 1 lingurita sare
– 1 lingurita zahar
– 4 linguri ulei
– 340 ml apa calduta
Punem drojdia la dospit timp de 10-15 min., in aprox 100 ml apa calduta amestecata cu o lingurita de zahar.
Faina o amestecam cu sarea. Turnam drojdia dospita peste faina si cu mana usor amestecam cu faina adaugand treptat restul de apa calduta. Framantam cu mana in continuare adaugand spre final uleiul. Framantam pana nu se mai lipeste aluatul de maini. Acoperim cu un prosop si lasam la dospit la loc cald aprox o ora sau pana isi dubleaza volumul.
Ti-a iesit frumoasa si e si gustoasa!!!
Multumesc Rocsi >:D<
O painica foarte sanatoasa si frumoasa!
La Multi Ani, romancuta draga!!
Multumesc frumos Simona >:D<. La multi ani si tie!
Nimci o paine nu se compara cu cea facuta in casa!! Pupici scumpo!!
Asa e Adela. Te pup >:D<
Ce frumos miroase la tine in bucatarie!Pupici!
Da DiaMar, nimic nu se compara cu mirosul de paine din cuptor. Pup
Buna tare painica ta!!!Yummy!Pup!
Multumesc Licuta!