Painici din faina integrala cu diverse umpluturi

Stiti ca imi place mult painea de casa si nu doar sa o mananc ci sa si o fac.
Painea din faina integrala e cea mai sanatoasa chiar daca nu e la fel de apetisanta ca cea din faina alba.
De data asta, pe langa cateva chiflute am facut si painici umplute cu cascaval si varza calita. Eu le-am mancat doar pe cele cu varza. Le consider perfecte pentru micul dejun alaturi de un ceai cald.

Ingrediente:
– 800 gr faina integrala
– 200 gr faina neagra
– 100 ml lapte
– 580-600 ml apa
– 2 pliculete drojdie uscata sau 2 cubulete drojdie prosapata
– 2 lingurite sare
– 2 lingurite zahar
– 4 linguri ulei
Pentru umplutura:
– 8 felii cascaval
– 1 varza mica calita in ulei cu sare si piper
Pregatim aluatul in felul urmator:
– punem drojdia in laptele caldut cu o lingurita de zahar si lasam la dospit 10-15 minute
– amestecam bine cele doua tipuri de faina, adaugam sarea si cealalta lingurita de zahar si amestecam
– turnam drojdia dospita si treptat apa calduta framantand cu mana pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de degete
– adaugam si uleiul si mai framantam 3-4 minute
– acoperim si lasam la dospit la loc cald timp de o ora

Calim varza in cateva linguri de ulei si adaugam doar sare si piper.

Intindem aluatul, taiem in dreptunghiuri si umplem o jumatate cu varza calita.
Indoim apoi apasand la capete pt a se lipi.
Mai lasam la dospit 20 min.

Dam la cuptorul incalzit la 180 grade timp de 20-25 min.

Procedam la fel si la cele cu cascaval. Asezam cascavalul in mijloc si indoim capetele.

Lasam la dospit 20 min, apoi le dam la cuptor.

Iata painicile cu cascaval…

…cu varza…

…si chiflele simple.

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

22 comentarii la “Painici din faina integrala cu diverse umpluturi”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *