Painici umplute cu branza si ciuperci

Chiar daca eu nu mananc nici branzeturi si nici ciuperci, nu inseamna ca din cand in cand nu pregatesc preparate din aceste ingrediente. Painicile acestea umplute pot fi servite la micul dejun, cina sau ca aperitiv la diverse mese festive. 

Acem nevoie de:
300 gr faina alba
100 gr faina integrala
280 ml apa calda
1 plic drojdie uscata
1 lingurita rasa zahar
1 lingurita rasa sare
1 lingura ulei
Umplutura
150 gr ciuperci taiate (un borcan mic)
100 gr branza de burduf

Punem drojdia la dospit in aprox 100 ml apa calduta amestecata cu zaharul.
Intr-un bol amestecam cele doua tipuri de faina si sarea.
Turnam drojdia dospita peste faina si amestecam usor adaugand treptat si restul de apa calduta. Framantam cu mana si spre final adaugam si uleiul.
Obtinem un aluat usor lipicios pe care il lasam la dospit la loc cald, aprox. 40 de minute.
Intidem aluatul pe masa tapetata cu faina, punem faina si deasupra pentru a nu se lipi de sucitor. Cu o cana de diametru mai mare, decupam forme rotunde.
Pregatim doua boluri: in una punem branza de burduf si in cealalta ciupercile pe care le tocam inainte marunt.
Punem in fiecare cerc cate o lingurita cu varf branza de burduf si o lingurita cu varf ciuperci. Strangem marginile cercului spre mijloc si apasam cu degetele sa se lipeasca, apoi formam cu mana bile si le asezam cu partea adunata in jos intr-o tava unsa cu putin ulei. Procedam la fel cu fiecare.

Lasam bilutele sa mai dospeasca 20-30 de minute apoi dam tava la cuptorul preincalzit la 190 de grade timp de aprox 20-25 minute. Trebuie sa fie usor rumenite deasupra.
Le puteti servi calde sau reci.
Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

6 comentarii la “Painici umplute cu branza si ciuperci”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *