Pandispan cu fructe

Aproape a trecut si luna iunie si nu pot lipsi nici acum de la obisnuitul Tea Party organizat in fiecare luna de gazda noastra minunata Emily.

Culoarea aleasa pentru luna aceasta este mov, culoarea mea preferata 
Luna aceasta am sa particip cu o prajitura asemanatoare celei de luna trecuta, dar cum este vara si e plin de fructe de vara, nu cred ca ma puteti condamna ca imi plac mult pandispanurile cu fructe.
De data aceasta am ales o combinatie de trei fructe care impreuna au dat un gust minunat si racoros prajiturii mele.
 
Ce am folosit pentru aceasta prajitura gustoasa:
– 5 oua
– 170 gr zahar
– 250 gr faina
– 1 plic praf de copt
– 1 esenta de vanilie
– 100 ml ulei
– 4 linguri apa
– un varf de sare
– 400 gr rabarbura
– 200 gr caise
– 100 gr strugurei rosii
– 5 linguri zahar
– 2 plicuri zahar vanilat
– 2 linguri unt pentru uns tava
Mai intai spalam fructele rabarbura si caisele. Rabarbura trebuie curatata de pielita si taiata in cubulete mici.
Ungem tava cu  unt, asezam cubuletele de rabarbura si caisele taiate. Presaram zaharul si zaharul vanilat.
Pregatim blatul: batem albusurile cu praful de sare folosind mixerul la viteza mare. Adaugam zaharul mixand in continuare apoi adaugam galbenusurile, esenta de vanilie, apa si uleiul folosind mixerul la treapta mai mica.
La final adaugam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula.

Turnam compozitia obtinuta peste fructe, apoi asezam si fructele noastre mici si rosii 🙂
Dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 30-35 min.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.
Cand s-a racit rasturnam prajitura pe un o plansa.
Taiem felii si servim! O prajitura – dulce acrisoara perfecta pentru vara!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Loading...

Comentează folosind contul de Facebook

20 comentarii la “Pandispan cu fructe”

  1. Alex – chiar e o prajitura pufoasa si lacuta de la fructele astea. Ma bucur ca iti place.

    Haplea – multumesc frumos!

    Mimmi – multumesc, ma bucur ca iti place!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.