Pandispan cu prune cu toping de ciocolata

Pandispan simplu cu prune, scortisoara si ciocolata adica o prajitura rapida cand se anunta musafiri si nu ai nimic :)). Bun, rapid  si usor de facut.

Avem nevoie de:
– 4 oua

– 170 gr zahar
– 200 ml lapte
– 150 ml ulei
– 350 gr faina
– 1 plic praf de copt
– 400 gr prune fara samburi
– 1 lingurita praf de scortisoara
– 2 pliculete zahar vanilat
Glazura: 50 gr ciocolata cu lapte + 1 lingurita unt

Mixam oualecu intregi cu un varf de sare timp de 7-8 minute cu mixerul la viteza maxima.
Adaugam zaharul si mixam inca 2-3 minute. Apoi turnam treptat uleiul si laptele mixand in continuare. La final adaugam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula si amestecand usor pentru a nu se lasa spuma.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Asezam deasupra prunele, peste care presaram zaharul vanilat si scortisoara.

Dam la cuptorul preincalzit la 175-180 de grade timp de 30-35 minute. Facem testul cu scobitoarea pt a ne asigura ca blatul este copt.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca usor apoi taiem prajitura cubulete.

 

Topim ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi. Turnam glazura intr-o punguta pe care o gaurim la una din capete si trasam cateva dungi de glazura peste fiecare cub de prajitura.

 
Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

12 comentarii la “Pandispan cu prune cu toping de ciocolata”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *