Pasta de gogosari cu rosii

In mare parte retetele mele se nasc in functie de ce am in casa. 
  De data aceasta aveam rosii aduse de la tara si cum nu am reusit sa le mananc pe toate, s-au copt foarte tare si trebuia sa fac ceva din ele. Asa ca am cumparat gogosari si s-a nascut aceasta pasta ideala pentru orice fel de mancare.

Ingrediente:
– 3 kg gogosari
– 1.5 kg rosii
– 2 linguri sare de mare
– 1 lingurita rasa piper negru macinat 

Spalam bine gogosarii si rosiile.

    Rosiile le oparim in apa fierbinte si le decojim
    Curatam gogosarii de seminte si ii taiem felii.
    Dam apoi rosiile si gogosarii prin masina de tocat si punem sosul obtinut pe foc pe o plita timp de o ora si 15 min. Adaugam sarea si piperul in timp ce fierbe. Amestecam din cand in cand pentru a nu se prinde de fundul vasului. 
    Luam de pe foc si turnam in borcane sau sticlute curate si imediat le punem si capacele. 
    Punem borcanele intr-o patura pana a doua zi pentru a se raci treptat.
    Din cantitatea de mai sus mie mi-au iesit 5 borcane de 400 ml si 3 sticlute de 250 – 300 ml. 

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

7 comentarii la “Pasta de gogosari cu rosii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Retete asemanatoare