Pene cu legume si sos provensal

Ma bucur sa particip la inca o campanie culinara organizata de Gustos si Hutton carora le si multumesc pe aceasta cale pentru produsele primite. Am fost placut impresionata de gama larga de produse si inca din prima zi am testat o punga de paste, ca tot eram fara nimic gatit in casa. Rezultatul il puteti vedea mai jos.

Hutton este cel mai mare producator de paste fainoase cu capital integral romanesc din Ardeal, cu o experienta de peste 20 ani in acest domeniu.
 

Avem nevoie de:

300 gr pene Hutton (punga e de 500 gr)
1 dovlecel mic
2 morcovi
1/2 ardei capia
3 fire ceapa verde
2 linguri ulei de masline
450 gr sos provensal
sare si piper dupa gust
busuioc verde
condimente ierburi diverse aromate pentru servit
Punem pastele la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj.
Legumele le curatam si le spalam bine.
Punem wok-ul pe foc si turnam in el 2-3 linguri ulei de masline.
Ceapa o taiem rondele, ardeiul il tocam marunt, dovlecelul il taiem cubulete mici iar morcovul felii subtiri.
Calim legumele in uleiul incins timp de aprox 7-8 minute (nu trebuie sa fie foarte moi ci usor crocante).
Turnam sosul provesnsal (este un sos de rosii cu legume) peste legume si potrivim cu sare si piper. Sosul contine deja condimente deci atentie sa gustati inainte.
Lasam sa fiarba aprox 5 minute, amestecand din cand in cand.

Pastele scurse de apa si trecute pe sub jet de apa rece le rasturnam in wok si le amestecam cu sosul cu legume.

Le servim calde presarand deasupra busuioc si/sau ierburi uscate aromate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

12 comentarii la “Pene cu legume si sos provensal”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *