Piept de porc cu os cu legume si sos de chili

Astazi vin cu un pranz clasic si gustos si foarte usor de facut. 
Carne si legume la cuptor, servite cu un sos aromat si picant.

Avem nevoie de: 
– 5 bucati piept de porc cu os
– 4 morcovi
– 2 cepe
– 1 gogosar rosu
– 5-6 cartofi mari
– sare si piper 
– roinita
– oregano
– ulei de masline
Pentru sos:
– 1 lingurita mustar 
– 2 lingurite sos chili,
– praf de usturoi 
 un pic de sare

Spalam si curatam legumele.
Ungem o tava cu putin ulei de masline apoi asezam cartofii taiati in doua, morcovii taiati rondele, ceapa taiata in 3 si gogosarii felii. Saram si piperem si stropim totul cu ulei de masline.
Carnea o spalam si o condimentem cu sare si pipe si ierburile aromate tocate marunt.
Asezam carnea peste legume acoperim cu folie de Al. si dam la cuptor la 190 grade timp de aprox 1 ora.
Dupa 30 min indepartam folia de Al si lasam sa se rumeneasca carnea intorcand de pe o parte pe alta dupa 15 min.
Sosul il preparam amestecand toate ingredientele: mustarul, sosul de chili, sarea si praful de usturoi.
Servim cald cu sos. 
Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

12 comentarii la “Piept de porc cu os cu legume si sos de chili”

  1. Sara& Miki – va multumesc. Pup

    Coco – e o planta aromata si au parintii mei in gradina, de altfel am congelatorul plin de verdeturi de tot felul pe care le folosesc tot timpul.

  2. Nu am folosit niciodata roinita.. Desi cred ca mi-a trecut prin mana planta asta, n-am stiut ca poate fi folosita in bucatarie 🙂 La anu` cand merg la tara, o voi cauta.
    Imi place preparatul tau.. simplu si delicios!!

  3. Alina – multumesc frumos.

    Simona – ma bucur ca iti place. Roinita nu e doar o planta medicinala ci si una aromata buna in mancaruri. Ai mei au toate plantele in gradina si zau ca ma bucur :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Retete asemanatoare