Piept de pui cu ghimbir si sos chili

Imi place foarte mult pieptul de pui gatit in wok cu diferite legume. Il gatesc destul de des, dar din pacate mai mult doar pentru mine, ca de, barbatii nu sunt ei mari mancatori de piept de pui :), mai ales gatit sanatos….in schimb sunt prieteni bun cu porcul.

Dar sa revin la puiul meu. De data aceasta l-am gatit cu legume, ghimbir si sos chili. O combinatie foarte delicioasa si aromata. 

Avem nevoie de:
– 500 gr piept de pui
– 2 cepe
– 5 catei de usturoi
– 1/2 ardei rosu
– 1/2 ardei verde
–  zeama de la o jumatate de lamaie
– 1 lingurita rasa ghimbir macinat
– 4-5 lingurite sos chili
– oregano
– roinita
– sare si piper
– 50 gr ulei masline

Taiem pieptul de pui in fasii si prajim in ulei de masline pe ambele parti. Prajim in doua ture pentru ca nu incape pe fundul wok-ului toata carnea.
Scoatem apoi carnea intr-un bol.

Taiem legumele felii

si prajim in acelasi ulei in care am prajit puiul.

Cand ceapa capata o culoare aurie adaugam si pieptul de pui.

Intr-o cana punem pe jumatate apa si amestecam in ea praful de ghimbir, sucul de lamaie, sarea, piperul si sosul chili.

Turnam in wok, adaugam si ierburile tocate si lasam sa fiarba aprox 15 minute.

Va asigur ca e o mancare deliciosa, aromata, usor de facut si sanatoasa.

Se poate servi spre exemplu cu piure de cartofi.
Pofta mare!


Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

11 comentarii la “Piept de pui cu ghimbir si sos chili”

  1. Hmmm… Barbatii trebuiesc reeducati ca nu stiu ce pierd.
    Sos chili… YESSSS!!! Ingredientul asta a impins reteta de la bun la foarte bun pentru mine 🙂

    Am facut ceva asemanator cu citeva zile in urma (sos chili doar la mine in farfurie) si toata lumea, cu mic cu mare l-a apreciat

  2. vai ce bine arata !!! reteta asta trece in meniul de maine…din pacate am doar ghimbir proaspat(imi place in ceai), sper sa nu fie problema…pupilici

  3. Dia- asa e, rapida si gustoasa. pup

    Simona – pe sotul meu nu il conving cu puiul…mananca el, dar asa, mai mult de gura mea :)).

    Danutza – multumesc. pup

    Oltean – si mie imi place si sosul chili si ghimbirul, desi ghimbirul nu se simtea foarte tare. Per total a iesit f bun.

    Alexandra – am reusit sa pun si reteta. Se poate si cu ghimbir proaspat, normal. E chiar mai bun, doar ca eu aveam doar praf :). pup

    Licuta – ma bucur ca iti place. pup

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Retete asemanatoare