Piept de pui cu legume ghimbir si sos de soia

Mai vreti o mancare rapida pentru seara cand veniti acasa obositi de la lucru si vreti o mancare calda, usoara si gustoasa? Va mai scriu eu o reteta din carne de pui, cu legume si cu arome gustoase de ghimbir si sos de soia.

Pentru Piept de pui cu legume si soia avem nevoie de:

  • o bucata mare de piept de pui
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 dovlecel potrivit
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 2-3 linguri sos de soia
  • 1 lingurita rasa pudra de ghimbir
  • 1 lingura sos dulce de rosii sau ketchup
  • piper si sare dupa gust daca mai e nevoie

Mod de preparare Piept de pui cu legume si soia

  • Curatam si spalam legumele.
  • Ceapa si ardeiul le taiem felii si le calim intr-un wok in care am incins uleiul de masline.
  • Adaugam puiul taiat cubulete mici apoi dovlecelul la fel taiat cubulete mici.
  • Turnam 1/2 cana de apa si lasam sa fiarba pana scade apa de tot.
  • Adaugam apoi sosul de soia, pudra de ghimbir, o lingura sos dulce de rosii, un pic de piper si daca mai e nevoie si un pic de sare si mai lasam pe foc 7-8 minute.

mod de preparare

Eu am servit acest pui cu legume cu galuste din pesmet.

piept de pui cu legume soia si ghimbir 1

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *