Placinta cu legume si pui

 Nici nu stiam cum sa ii zic, tarta sau placinta dar pentru ca e facuta din aluat de paine cred ca se potriveste mai mult cu denumirea de placinta. E drept ca arata si ca o pizza :)).  Orice nume ar avea eu va zic ca e super buna si o puteti face pentru mic dejun, pranz, cina, musafiri sau pentru pachet la lucru, scoala .

Ingrediente pentru doua placinte

  • Aluat:
  • 500 gr faina
  • 1/2 plic drojdie uscata
  • 340 ml apa calduta
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • Umplutura:
  • 1 dovlecel micut sau 1/2 dovlecel mare
  • 1 ceapa mare galbena
  • 1 gogosar rosu
  • 1/2 ardei verde/galben
  • 300 gr piept de pui
  • sare si piper
  • 2 linguri ulei
  • 6 linguri ketchup (cate 3 pentru fiecare tarta)
  • Pregatim mai intai aluatul amestecand faina cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Apa calduta o adaugam treptat si framantam adaugand la final si uleiul. Aluatul obtinut il lasam acoperit la loc cald timp de aprox 45 de minute ( nu avem nevoie sa dospeasca mai mult de atat)
  • In acest timp pregatim umplutura.
  • Curatam si spalam legumele.
  • Intr-un wok sau orice alta tigaie, punem putin ulei si cand e incins punem la calit dovlecelul taiat cubulete.
  • Urmeaza apoi ceapa taiata felii si cele doua tipuri de ardei taiate cubulete
  • Saram si piperam dupa gust
  • Scoatem legumele calite intr-o farfurie
  • Punem din nou o lingura de ulei in wok in care prajim apoi pieptul de pui taiat cubulete mici
  • Scoatem bucatile de pui pe o farfurie pe care am pus un prosop de hartie (mai scapam de surplusul de ulei)
  • Impartim aluatul in 2 parti egale
  • Intindem prima foaie sub forma rotunda, cam cu 2-3 cm mai mare decat forma in care vine pusa, si o asezam intr-o forma rotunda unsa cu putin ulei
  • Ungem aluatul cu 3 linguri de ketchup si punem jumatate din catitatea de legume, iar peste legume jumatate din pipetul de pui prajit
  • Tragem usor marginile lasate usor peste umplutura
  • Rasnim deauspra condimente aromate si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade aprox 25 de minute sau pana se rumeneste aluatul pe margine
  • Procedam la fel cu a doua placinta

Scoatem din cuptor, feliem si servim.
E la fel de buna si calda si rece.

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “Placinta cu legume si pui”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *