Placinta invartita cu mere si nuci

Nu mai e nici un secret ca eu sunt indragostita iremediabil de toate deserturile care contin fruncte, dar aici ma refer la tarte, placinte, prajituri cu umpluturi diverse de fructe si nu la un diplomat de exemplu care e drept ca si el contine ceva fructe :).
Am experimentat tot felul de combinatii si culmea, inca nu am dat gres cu nici una. Si inca am foarte, foarte multe de experimentat. Doar acu pe moment daca ma gandesc si imi vin in minte zeci de combinatii 🙂
Dar sa raman la placinta mea invartita pe care, cititorii mei care au vazut-o pe Facebook, o asteapta. Asadar sunt aici prezenta cu reteta si poze pas cu pas cu modul de preparare, asa cum v-ati obisnuit deja.

Pentru Placinta invartita cu mere si nuci avem nevoie de

12 foi de placinta ( eu am folosit proaspete de la Lidl – le recomand)
6 mere mari golden
3 linguri zahar
zeama de la o lamaie
3 lingurite amidon
5 linguri nuca macinata mare
2 plicuri zahar vanilat
zeama de la o portocala
cateva linguri ulei sau unt (ulei sau margarina doar in cazul in care postiti) pentru uns foile
un pic de ulei sau margarina pt uns tava

Mod de preparare Placinta invartita cu mere si nuci

Merele spalate le curatam de coaja si la taiem bucatele mici intr-un vas. Adaugam peste mere zeama de lamaie si zaharul, amestecam si punem pe foc lasand sa fiarba aprox 10 minute. Adaugam amidonul dizolvat in putina apa si amestecam pana se ingroasa.
Nuca o amestecam cu zaharul vanilat si cu zeama de portocale si o adaugam peste umplutura de mere cand aceasta s-a racit putin.

O sa facem 3 rulouri, fiecare din cate 4 foi de placinta.
Punem pe masa prima foaie de placinta, o ungem cu grasimea incalzita, unt sau ce alegem sa folosim. Punem una peste alta foaia a doua, a treia si a patra ungandu-le pe fiecare. Punem o treime din umplutura pe primul set de foi si rulam. Asezam ruloul in tava unsa in prealabil cu unt , margarina sau ulei dupa caz.
Apoi procedam la fel cu celelalte doua seturi de foi.
Asezam si celalalte doua rulouri in tava in continuarea celeilalte si rotind sa intre  frumos in tava rotunda.
Ungem deasupra cu ulei/margarina (unt) topita si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 35 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.

Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit putin scoatem din tava (ca sa fie mai usor de scos punem o farfurie peste tava si o rasturnam apoi pe o alta farfurie o rasturnam din nou ca sa ramana cu partea rumenita sus) si pudram cu zahar pudra.
Daca o servim imediat placinta este crocanta deasupra si un pic mai moale dedesubt. Iar daca o servim mai tarziu dupa ce sta cateva ore sau a doua zi, foile se vor inmuia. Deci dupa preferite, crocanta sau nu aveti o placinta delicioasa cu arome atat de bune de mere, citrice si nuci.
Sa aveti pofta dragii mei!

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

17 comentarii la “Placinta invartita cu mere si nuci”

  1. Buna combinatia dintre mar si nunca. Daca mai pui si un sos de vanilie langa placina proaspat scoasa din cuptor…incep si eu sa visez cu ochii deschisi :). Felicitari pentru reteta!

Dă-i un răspuns lui Simona Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.