Placinta sarata cu branza si dovlecel

180 min

mediu

2 portii

Placintele acestea le-am facut de foarte mult timp, acu doua luni, chiar de ziua mea, deci va dati seama cate retete mai am restante :)) . E drept ca intre timp am postat retete mai recente, deci nu am fost chiar asa de lenesa :). Acu mi-am adus aminte si de aceste placinte care stateau cuminti si asteptau sa iasa si ele la lumina. 

Placinta cu branza si dovlecel

Placinta cu branza si dovlecel 1

Ingredientele sunt pentru doua placinte cu branza si dovlecel ( una am facut-o in tava rotunda si cealalta intr-o tava dreptunghiulara)

  •  Aluat
  • 500 gr faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita sare mare
  • 1 lingurita zahar
  • 340 ml apa calduta
  • 2 linguri ulei de masline
  • Umplutura:
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde/galben ( al meu era pe jumatate galben si pe jumatate verde, deci perfect)
  • 1 ceapa alba mica
  • 1 ceapa rosie potrivita
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 dovlecei mici
  • 100 gr cascaval
  • 1 cutie branza Delaco cu verdeata
  • 1 ou + 1 albus ( galbenusul il folosim la uns impreuna cu 3 lingurite de lapte)
  • un pic de sare si piper
  • 8 linguri ketchup de casa sau cumparat, usor picant (cate 4 linguri pentru fiecare placinta)
  • condimente mediteraneene

 Mod de preparare Placinta sarata cu branza si dovlecel

  • Intr-o cana amestecam drojdia cu zaharul si o lingurita de faina, adaugam 100 ml apa calduta si lasam la dospit aprox 10 minute.
  • Punem intr-un vas faina si amestecam cu sarea, iar in mijloc facem o gaura in care turnam drojdia dospita. Framantam cu mana si adaugam restul de apa calduta si spre final adaugam uleiul. Terminam de framantat cand aluatul nu se mai lipeste de degete.
  • Presaram deasupra putina faina, acoperim cu un prosop si punem la loc cald ferit de curenti de aer aprox 1 ora.
  • In acest timp ne ocupam de umplutura.
  • Curatam si spalam legumele.
  • Ceapa o taiem in doua si apoi o feliem, iar ardeii ii taiem felii, dar nu foarte mici. Calim ceapa impreuna cu ardeii, intr-o tigaie cu putin ulei de masline. Lasam deoparte la racit
  • Pregatim doua tavi, eu am folosit una rotunda si una dreptunghiulara mai mica (aprox 25/30 cm) punand foaie de copt in fiecare
  • Intindem pe rand doua foi putin mai mari decat tavile in care urmeaza a fi puse, si le asezam cu grija in tavi.
  • Ungem fiecare foaie de aluat cu ketchup si impartim legumele calite pe ambele foi
  • Intr-un bol mixam cu un tel oul, albusul, crema de branza si adaugam un pic de sare si piper
  • Acest mix la fel il impartim in cele doua tavi peste legume.
  • Urmeaza apoi cascavalul taiat felii mici, iar peste cascaval punem dovlecelul taiat felii subtiri
  • Tragem usor marginile aluatului putin peste umplutura, apoi ungem cu o pensula peste tot cu galbenusul de ou amestecat cu 3-4 lingurite de lapte
  • Rasnim deasupra condimente mediteraneene

mod de preparare placinte cu branza si dovlecel

 

  • Dam tavile la cuptor timp de aprox 30 de minute in cuptorul preincalzit la 175 de grade sau la foc mediu.
  • Scoatem tavile din cuptor si servim placinta calda sau rece,  dupa preferinte.

Placinte cu branza si dovlecel 1

 

Serviti si voi o felie de placinta cu branza si dovlecel:

Placinta cu branza si dovlecel 2

 

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

8 comentarii la “Placinta sarata cu branza si dovlecel”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *