Prajitura cu afine si bezea

 Ador afinele in prajituri si pentru ca nu vroiam neaparat din nou o tarta iar sotul mi-a zis ca vrea ceva pufos cu spuma sa manance cu lingurita :)))  am ‘fabricat’ aceasta bunatate care are un defect mare :)….stiti care nu? Se termina extrem de repede. Daca sunteti o familie mai numeroasa sau aveti musafiri sau vreti sa aveti si pentru a doua zi, atunci dublati din start cantitatile date de mine si luati de la inceput o tava mare. Spor la facut si mancat dragii mei cititori

Avem nevoie de:

  • 2 oua mari sau 3 mici
  • 80 gr zahar
  • 170 gr faina
  • 1/2 cana lapte
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • un varf de sare
  • 6 linguri afine
  • un pic de unt pentru uns tava (eu am folosit o tava patrata 24 cm)
  • Pentru bezea
  • 2 albusuri
  • 3 linguri zahar
  • o mana de migdale maruntite
  • o mana de afine
  • Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, uleiul si laptele mixand dupa fiecare.
  • La final incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma.
  • Turnam compozitia in tava unsa cu putin unt.
  • Punem afinele deasupra si dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 20 de minute.
  • Pregatim spuma de albus mixand albusurile cu zaharul pana obtinem o spuma consistenta.
  • Scoatem tava din cuptor si cu o lingura intindem bezeaua deasupra.
  • Presaram deasupra migdale maruntite si cateva afine
  • Dam din nou la cuptor punand tava pe grilaj pe mijloc sau un pic mai sus si lasam sa se inchida la culoare bezeaua. Eu am lasat aprox 10 minute deschizand din cand in cand cuptorul si pt a verifica sa nu se arda cumva si pentru a mai lasa cateva sec usa deschisa.
  • Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit usor, feliem si servim
O bunatate de prajitura care o sa fie apreciata de toti cei dragi.
Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

8 comentarii la “Prajitura cu afine si bezea”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *