Prajitura cu mac si cafea

mediu

1 prajitura portii

Tot din seria prajiturilor facute de Paste va prezint si aceasta prajitura cu un blat frumos cu mac si o crema ciococafetoasa :)… o prajitura perfecta pentru dependentii de cafea dar nu numai.
Cu aceasta reteta particip la ” Dulce Romanie” – Provocarea lunii aprilie 2012. Gazda minunata luna aceasta este Alina care ne provoaca sa gatim cu mac.


 Pentru Prajitura cu mac si cafea avem nevoie de

Blat:
-3 oua
– 150 gr zahar
– 150 gr faina
– 2 linguri apa fierbinte
– 100 ml ulei
– 1 lingurita praf de copt
– 2 linguri de mac
Sirop:
– 1-2 lingurite cafea ness
– 2 lingurite zahar pudra
– 100 ml apa fierbinte
Crema:
– 150 ml frisca lichida neindulcita
– 150 gr zahar
– 150 gr ciocolata neagra minim 55% cacao
– 50 gr unt
– 3 lingurite ness
Ornat: ciocolata cu cafea

Mod de preparare Prajitura cu mac si cafea

De facut e foarte simplu: separam albusurile de galbenusuri, batem spuma tare albusurile cu un varf de sare, de care mai mereu uit sa mentionez :). Adaugam apoi zaharul si mai mixam aprox 2- 3 minute, adaugam apoi pe rand  galbenusurile, uleiul si apa mixand in continuare. Si la final incorporam faina amestecata cu praful de copt si mac, folosind o spatula si amestecand usor.
Turnam in tava tapetata cu hartie de copt sau folie de Al. (tava folosita de mine 22/30 cm) si dam la cuptorul incins la 175 grade timp de 25 -30 min. – facem testul cu scobitoarea.
In timp ce avem blatul la cuptor, pregatim crema care trebuie sa stea minim o ora la frigider. Intr-un vas cu fundul mai gros amestecam frisca lichida cu zaharul si punem pe foc pana fierbe. Amestecam si avem grija sa nu dea in foc. Lasam sa fiarba 2-3 minute, apoi luam de pe foc si adugam ciocolata taiata bucati, apoi untul taiat bucatele si ness-ul. Amestecam bine dupa fiecare ingredient adaugat. Dam la frigider aprox o ora. Putem lasa crema la frigider si peste noapte si a doua zi o mixam pana devine din nou cremoasa.
Blatul racit il taiem in doua. Insiropam primul strat cu lichidul de cafea, punem trei sferuri din crema si nivelam.

Asezam a doua foaie, o insiropam apoi  o ungem cu restul de crema.

Radem deasupra ciocolata cu cafea si dam la frigider aprox 2 ore sau chiar peste noapte.

Sevim cu drag pe cei dragi 🙂
Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Comentează folosind contul de Facebook

19 comentarii la “Prajitura cu mac si cafea”

  1. Yamiii, ce bine arata… vazusem eu poza pe facebook, dar n-am avut timp sa intru si pe blog… Acum daca tot te-am vizitat, nu plec cu mina goala, iau si farfuria cu prajitura cu mine, ca sa o savurez in liniste… Pupici !!!

  2. Rocsy – merci!

    Alex – recomand cu drag aceasta prajitura! astept opinii dupa ce o faci :). pup

    Daniela – mai lasa si la altii macar o bucata de samanta :)). Ma bucur ca iti place, te pup

  3. Mimmi – am aruncat si la tine o felie :). pup

    DF – ma bucur ca iti place chiar daca nu bei cafea :)). Eu beau si cafea si pap si praji cu cafea :). pup

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Politica de confidențialitate

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?