Prajitura cu mac si ciocolata

O prajitura delicioasa pentru o duminca frumoasa, cum a fost duminica ce tocmai a trecut.
Cred ca v-a convins deja ciocolata din titlu ca merita facuta 🙂
Blatul e unul simplu, clasic, cu putin mac iar crema e de ciocolata.

Ingrediente
Pentru blat:
– 3 oua
– 150 gr zahar
– 150 gr faina
– 2 linguri apa
– 100 ml ulei
– 1 zahar vanilat
– 1 lingurita praf de copt
– 2 linguri mac
Pentru crema
– 150 gr frisca lichida neindulcita
– 100 gr ciocolata neagra min 55% cacao
– 50 gr ciocolata cu lapte
– 140 gr zahar
– 50 gr unt
Pentru insiropat: un pahar suc de piersici din compot
Pentru ornat: 50 gr ciocolata alba

Batem ouale intregi spuma folosind mixerul. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si mai mixam 4-5 minute.
Adaugam apa, uleiul si apoi cele 2 linguri de mac, folosind o spatula.

La final, adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor.

Turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau folie de Al. si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 30-35 min.
(daca doriti un blat mai inalt puteti dubla cantitatile, sau folositi o tava mai mica, eu am preferat un blat mai subtire)

Intre timp ne apucam de crema. Punem pe foc frisca lichida amestecata cu zahar si lasam sa fiarba 2-3 minute amestecand. Luam de pe foc si adaugam treptat ciocolata taiata marunt amestecand pana se topeste toata. La final adaugam si untul taiat bucatele, la fel amestecand pana se topeste.

Dam la frigider aprox o ora amestecand din cand in cand.

Blatul racit il insiropam cu sucul de piersici si lasam 20-30 min la rece.
Turnam apoi crema peste blat, nivelam si ornam cu ciocolata alba.
Lasam la frigider 2-3 ore sau chiar peste noapte. (se poate servi si imediat dar pentru un gust perfect e de preferat sa lasam ciocolata sa se intareasca si blatul sa isi traga bine siropul)

Servim a doua zi dimineata langa o cafea aromata.
Sper ca v-am convins ca e o prajitura tare delicioasa.

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

31 comentarii la “Prajitura cu mac si ciocolata”

  1. Dia – esti binevenita oricand 🙂 doar sa ma anunti inainte :). pup

    Ramona – multumesc. pup

    Adela – asa e, ciocolata nu da gres. pupici

    Irina – multumesc.

    Mandala – da, a fost super buna.

    Fantezie – ma bucur ca iti place. pup

  2. Hmmm mac.
    Ceva timp in urma am avut nevoie de mac si din greseala, cind l-am comadat online am comandat o gramada de extra pachete. Acum am 1.5 kg de mac acasa asa ca orice preparat cu mac e binevenit 🙂
    Din pacate .. numai trei lingurite 🙂

    Arata bine prajitura ta!

  3. Oltean – daca tot ai atata mac, fa un cozonac cu mac :).

    Miha – ma bucur ca iti plac.

    Teo – asa e… e super cu mac.

    Maria – multumesc. pup

  4. Timea, esti din Sibiu?????? Wow, esti al doilea blogger de food din Sibiu peste care dau in ultimele doua saptamani! Si eu ma plangeam ca nu avem bloggeri de food in Sibiu… Noroc ca am recunoscut in poza ziarul „Sibiu 100%”… Offf, trebuie sa ne vedem candva! Acum suntem trei din Sibiu 🙂
    Pupici :*:*:*

  5. Timea, a treia persoana este Lavinia Albu, din spatele blogului retetedesuflet.wordpress.com!
    Si ea e foarte la inceput… dar tot blogger food este 🙂 Poate punem de-o intalnire curaaaaaand, ce mi-ar placea sa va vad si sa va cunosc altfel decat pana acum!
    Pupici :*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Retete asemanatoare