Prajitura cu mac si ganache de ciocolata

Saptamana trecuta, la insistentele sotului de a manca ceva cremos, am facut inca o prajitura cu mac si crema de ciocolata. Am schimbat foarte putin fata de reteta veche.  Oricum ambele variante sunt la fel de bune si va prezint cu drag si aceasta varianta cu ganache de ciocolata. 

Avem nevoie de:
Pentru blat:
– 3 oua
– 150 gr zahar
– 150 gr faina
– 2 linguri apa fierbinte
– 100 ml ulei
– 1 lingurita praf de copt
– 2 linguri mac
Sirop: 100 ml apa calduta cu 2-3 lingurite zahar pudra
Crema:
– 200 gr frisca lichida neindulcita
– 5 linguri zahar
– 150 gr ciocolata neagra
– 100 gr ciocolata de lapte
Glazura
– folosim 4-5 linguri din crema,  va explic mai jos
Mai intai pregatim crema (putem sa o pregatim si cu o zi inainte). Amestecam frisca cu zaharul si punem pe foc pana incepe sa fiarba. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Dam la frigider 2-3 ore pana se intareste bine.
Blat: batem albusurile spuma tare cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Apoi adaugam pe rand galbenusurile, apa fierbinte si uleiul. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si macul. Amestecam cu grija cu o spatula pentru a nu se lasa spuma.
Turnam intr-o tava mica tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 25-30 minute.
Scoatem din cuptor si lasam la racit.
Taiem blatul in doua apoi insiropam prima foaie.
Crema o scoatem din frigider, punem deoparte intr-un bol rezistent la caldura 4-5 linguri, iar crema ramasa o  mixam cu mixerul la viteza mare pana devine super pufoasa.
Ungem foaia insiropata cu crema de mai sus apoi asezam urmatoarea foaie pe care o insiropam usor.

Punem bolul cu cele 5 linguri de crema la cuptorul cu microunde timp de 20 sec. Scoatem si amestecam bine si astfel am obtinut glazura de ciocolata pe care o turnam peste prajitura sau pe feliile gata taiate cum am facut eu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

21 comentarii la “Prajitura cu mac si ganache de ciocolata”

  1. O prajitura deosebita! Am facut-o deja de vreo doua ori, cu modificarea ca in loc de zahar am folosit fructoza, si mereu cu un succes urias 🙂
    Multumesc pentru reteta.
    Sarbatori Fericite!

    Rodica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Retete asemanatoare