Prajitura cu mere si gutui

O prajitura potrivita pentru sarbatorile de iarna…mere, gutui, arome de iarna ...

Ingrediente:
         4 oua
         250 gr zahar
         200 gr faina
         1 plic praf de copt
         1 plic zahar vanilat
         100 ml ulei
         3 linguri apa fierbinte
         un varf de sare
         800 gr mere
         300 gr gutui (o gutuie mare)
         coaja rasa de la o lamaie
         coaja rasa de la o portocala
       1 lingurita   mix de condimente
Glazura: una de ciocolata si una de caramel amestecate (glazura dr Oetker)
            – nuci maruntite

Fructele se spala, se curata de coaja si se dau prin razatoare mare. Se storc de suc apoi adaugam coaja rasa de la lamaie si portocala si mixul de condimente si amestecam bine.

Separat pregatim blatul: separam albusurile de galbenus, batem spuma albusurile cu un varf de sare, adaugam zaharul mixand in continuare. Galbenusurile le frecam cu zaharul vanilat si praful de copt si le adaugam peste albusurile batute spuma. Adaugam apoi uleiul, cele 3 linguri de apa fierbinte si apoi la final faina treptat mixand incet sau cu o lingura amestecam.
Adaugam la aceasta compozitie fructele aromate amestecand usor pana se incorporeaza totul.

Punem in tava tapetata si dam la cuptorul preincalzit la 170-175 grade timp de 40-45 min. Verificam cu o scobitoare daca blatul este copt.
Lasam prajitura sa se raceasca apoi glazuram si ornam cu nuci maruntite. Nucile le-am pus in cuptorul cald pt o usoara uscare si prajire.

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Retete asemanatoare