Prajitura cu nuca, ciocolata si rom

Prajiturile cu ciocolata sunt iubite in fiecare familie si nici a mea nu e o exceptie desi eu personal prefer crema de vanilie :), dar pentru ca sunt in minoritate, de sarbatori nu lipseste din casa o prajitura cu ciocolata. Blatul folosit la aceasta prajitura este unul cu nuca si cand vine vorba de blaturile cu nuca, aici suntem cu totii de acord pentru ca ne place la fel de mult.

Si daca eu ii rasfat pe ai mei parinti dragi cu prajituri cu ciocolata, ei ma rasfata cu tot felul de bunatati traditionale: cozonac cu nuca si lichiu facute de mama mea iar drobul de miel este specialitatea tatalui meu alaturi de alte preparate din carne de miel.

Dr. Oetker ne provoaca din nou la prajiturit prin campania de Paste Familia mare se pregateste de sarbatoare si va invit si pe voi sa participati cu mic cu mare la prajiturit.

 

Pentru Prajitura cu nuca, ciocolata si rom avem nevoie de

  • Blat
  • 6 oua
  • un varf de sare
  • 5 linguri zahar brut
  • 1 plic zahar vanilat Dr. Oetker
  • 4 linguri apa fierbinte
  • 100 ml ulei
  • o lingurita praf de copt cu sofran Dr. Oetker
  • 100 gr faina alba
  • 200 gr nuca macinata
  • Crema de ciocolata
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 3 linguri zahar brut
  • 200 gr ciocolata 55% cacao
  • 2 lingurite esenta de rom Dr. Oetker
  • 100 gr unt 82% grasime
  • Pentru ornat: flori de zahar de la Dr. Oetker sau alte bombonele colorate

Mod de preparare Prajitura cu nuca, ciocolata si rom

  • Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam apoi zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se topeste zaharul. Apoi urmeaza cele 4 linguri de apa fierbinte, galbenusurile si uleiul, mixand dupa fiecare.
  • Incorporam faina amestecata cu praful de copt si apoi nuca, folosind o spatula.
  • Turnam compozitia in tava mare de la cuptor, tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 25 de minute, plus 5 minute cu cuptorul oprit si usa deschisa.
  • Scoatem blatul din cuptor si lasam sa se raceasca complet.

  • Crema de ciocolata: 
  • Amestecam intr-un vas frisca lichida neindulcita cu zaharul si punem vasul pe foc pana da in clocot. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Adaugam esenta de rom si untul la temperatura camerei si amestecam cu telul pana la omogenizare. Dupa ce s-a racit putin, dam crema la frigider timp de o ora. Din cand in cand amestecam in crema.

  • Asamblare
  • Taiem blatul de nuca de-a lungul, in trei parti egale. Eu am taiat si marginile dar nu e neaprat nevoie mai ales daca facem prajitura doar pentru noi.
  • Ungem cele trei fasii cu crema de ciocolata si la suprapunem.
  • Deasupra ornam cu floricele sau bombonele colorate.

  • Pastram prajitura la frigider minim o ora inainte de a felia si servi.

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *