Prajitura cu nuca, ciocolata si rom

O combinatie perfecta: nuca, ciocolata si rom. 
Sunt sigura ca sunteti de acord cu mine 🙂 
Noua ne-a placut atat de mult incat nu am rezistat tentatiei de a repeta experienta 
 
Ingrediente pt blat:
– 6 oua
– 150 gr zahar
– 150 ml ulei
– 150 gr faina
– 150 gr nuca
– 1 plic praf de copt
– 4 linguri apa fierbinte
– 1 plic zahar vanilat
Ingrediente pt crema:
– 200 ml frisca lichida neindulcita
– 200 gr ciocolata neagra 55% cacao
– 180 gr zahar
– 70 gr unt
– 2 sticlute esenta de rom
Pentru ornat: 100 gr nuca prajita taiata bucatiInainte de toate pregatim crema pentru ca necesita timp de racire.
Punem pe foc intr-un vas frisca lichida amestecata cu zaharul si lasam pe foc pana fierbe. Luam de pe foc si adaugam ciocolata taiata bucati si amestecam pana se topeste ciocolata. La final adaugam untul si esenta de rom si amestecam bine. Dam la frigider timp de minim o ora pana se intareste crema amestecand din cand in cand.
Pregatim blatul: 
Batem albusurile spuma tare cu mixerul la treapta mare. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute apoi adaugam treptat galbenusurile amestecate cu zaharul vanilat, uleiul si apa .

Incorporam apoi faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma.

Si la final adaugam nuca amestecand la fel usor cu o spatula.

Turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 gr timp de aprox 30-35 min ( verificam cu o scobitoare daca blatul este copt).
Scoatem din cumptor si lasam la racit.
Taiem blatul in doua. Prima foaie o ungem cu 1/3 din crema peste care asezam a doua foaie si ungem cu restul de crema. Deasupra presaram nuca prajita taiata bucatele.
Dam la frigider aprox 2 ore sau pana a doua zi, apoi feliem si servim.

 
 
Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

27 comentarii la “Prajitura cu nuca, ciocolata si rom”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *