Prajitura cu nuca si nes

Inca nu am terminat de postat seria prajiturilor de Paste. Vin cu aceasta bunaciune de prajitura care desi e cu crema de unt si mie nu prea imi plac cremele acestea, e fost delicioasa datorita gustului de cafea.
Aveam mai multe retete la aceasta prajitura, dar am ales sa fac reteta mamei unui coleg de servici de la care am mancat de curand si mi-a placut tare mult. Cu mici modificari la blat si o glazura aleasa de mine, a iesit o prajitura delicioasa.

Avem nevoie de:
Blat: 5 oua, 125 gr zahar pudra, 125 gr nuca macinata, 2 linguri faina, un plic praf de copt, un varf de sare
Crema: 200 gr unt nesarat, 150 gr zahar pudra, 2 galbenusuri, 2 lingurite nes
Glazura: 150 gr zahar pudra, 1 lingura cacao, 1 lingura cappuccino, 2 linguri ulei, 3 linguri apa fierbinte
Pentru ornat: 70 gr ciocolata alba

Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Galbenusurile le amestecam cu praful de copt si le turnam peste albusurile batute spuma. La final incorporam cu miscari usoare faina si nuca, folosind o spatula.

Turnam compozitia intr-o tava potrivita ca marime, tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 25-30 min.
Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca poi soatem blatul pe o plansa.
Crema: mixam bine untul cu zaharul. Adaugam pudra de nes si mixam in continuare cateva minute. Apoi adaugam cele 2 galbenusuri pe rand mixand pana la omegenizare.
Asezam cu o lingura crema peste blat si nivelam cu un cutit cu lama lata. Dam la frigider pana se intareste bine crema.
Glazura:  amestecam zaharul pudra cu cacaoa si cu praful de cappuccino apoi adaugam cele doua linguri de ulei si treptat apa fierbinte. Amestecam bine, bine cu lingura pana se topeste zaharul. 
Turnam glazura peste crema intarita si nivelam.
Razuim deasupra ciocolata alba.

Tinem prajitura in frigider pana sa intareste glazura apoi feliem cu un cutit trecut prin apa calda.

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

20 comentarii la “Prajitura cu nuca si nes”

    1. Ma bucur ca ti-a placut. Si nu, nu am facut portie dubla , la toate retetele mele cantitatile sunt exact cum le folosesc eu. Tava folosita cred ca e una de 35/24 cm. Mai am una putin mai mica, dar fac cand in una cand in cealalta pt ca diferenta nu e foarte mare intre ele.

    1. Nu are absolut nici un gust galbenusul in creme. Eu mancam galbenus frecat cu zahar cand eram mica :). Nu ai cu ce inlocui, eventual nu pui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *