Prajitura cu pere si gutui

O prajitura de toamna cu fructe aromate cu o textura umeda si placuta. Usoara, economa si perfecta pentru o dupa-masa friguroasa de toamna.

Avem nevoie de:

– 2 oua
– 100 gr zahar
– 175 gr faina
– 1/2 cana ulei
– 1/2 cana lapte
– suc + pulpa de la o jumatate de portocala
– un varf de sare
– 1 lingurita praf de copt
– 1 gutuie
– 2 pere
– zeama de la 1/2 portocala
– 1 plic zahar vanilat 
– Pentru uns tava: o lingura unt si faina 
– Zahar pudra pentru pudrat 
 
Mixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare. Adaugam zaharul si mixam aprox 4-5 minute. Urmeaza uleiul, sucul de portocala cu pulpa si laptele si mixam dupa fiecare. Incorporam apoi faina, amestecata cu praful de copt, folosind o spatula. La final adaugam gutuia curatata de coaja si data prin razatoarea mare.

Turnam compozitia intr-o tava mica unsa cu unt si tapetata cu faina.
Perele spalate si curatate le taiem felii si le asezam deasupra. Stoarcem sucul de la cealalta jumatate de portocala peste pere, presaram zaharul vanilat si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 35 min.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca putin apoi pudram cu zahar pudra si servim.

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

19 comentarii la “Prajitura cu pere si gutui”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *