Prajitura cu piersici si caise

Va mai incant cu o prajitura delicioasa cu fructe. Si nu e mare bai daca nu aveti fructe la congelator pentru ca puteti face si cu fructe din compot. Blatul facut vi-l recomand cu mare drag pentru ca nu e uscat, e putin mai faramicios si mai fraged si delicios datorita fructelor. 

Avem nevoie de:
2 oua
150 gr unt sau margarina Rama
100 gr zahar
250 gr faina
1 plic praf de copt
coaja rasa de la o portocala
200 gr piersici
200 gr caise
1 plic zahar vanilat
1 lingurita rasa scortisoara
Altele: zahar pudra pentru pudrat, o lingura unt pentru uns tava, o lingura rasa faina pt. tapetat tava
Batem ouale impreuna cu zaharul cu un tel, adaugam apoi coaja de portocala, untul la temperatura camerei si la final incorporam faina amestecata cu praful de copt. Piersicile decongelate le decojom si le incorporam in aluat.
Ungem o tava (22/30 cm) cu unt si tapetam cu putina faina.
Cu o lingura asezam aluatul in tava si uniformizam. 
Caisele decongelate si curatate de coaja le taiem felii si le asezam peste blat. Presaram deasupra zaharul vanilat si scortisoara.
Dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 30 de minute. 
Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit putin, pudram cu zahar pudra, feliem si servim.

Prajitura poate fi savurata si la micul dejun sau dupa-masa cu o cana de ceai.

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

14 comentarii la “Prajitura cu piersici si caise”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *