Prajitura cu rabarbar

Asa cum deja bine stiti, in fiecare luna particip la petrecerea organizata de Emily
O petrecere virtuala care are ca tematica: ceaiul. O lume de vis in diverse culori, cu prajiturele de tot felul, ceainice si cescute cu ceai.
Luna aceasta aveam un Tea Party in alb. 

Si pentru ca este primavara am ales sa fac o prajitura usoara si racoroasa cu rabarbura.
De mica imi placea aceasta prajitura si o faceam si pe atunci tot eu :).

Avem nevoie de:
– 400 gr rabarbura
– 5 linguri zahar
– 1 plic zahar vanilat
– unt sau margarina pt uns tava
Pt blat:
– 3 oua mari
– 140 gr zahar
– 170 gr faina
– 100 ml ulei
– 2 linguri apa fierbinte
– 1 lingurita praf de copt

Inainte de toate curatam si spalam rabarbura.

Apoi ungem tava cu unt sau margarina si presaram pe fundul tavii cele 5 linguri de zahar. Asezam peste zahar rabarbura taiata cubulete mici si apoi presaram un plic de zahar vanilat.

Pregatim un blat in felul urmator:
– separam albusurile de galbenus
– mixam albusurile tare, adaugam apoi zaharul si mai mixam 2-3 minute
– adaugam pe rand: galbenusurile, uleiul si cele 2 linguri de apa , mixand in continuare pe treapa cea mai mica
– la final incorporam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula.
Turnam compozitia peste fructe si dam la cuptor timp de aprox 30 min.

Dupa ce scoatem prajitura din cuptor lasam sa se raceasca apoi rasturnam prajitura pe o plansa.

Taiem prajitura felii si servim!

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

18 comentarii la “Prajitura cu rabarbar”

  1. Dia – are un gust dulce acrisor tare placut si racoros. Se foloseste si la acrit ciorbe, dar mie imi place doar in prajitura sau crud. Pup

  2. Ramona – merita sa incerci.

    Carmnen – au parintii mei in gradina :).

    Cristina – ma bucur ca iti place. Ai mei au in gradina de vreo 3 saptamani cred.

    Ancuta – asa asa, ca la noi stie lumea de ea si toata lumea face praji. pup

  3. Sincera sa fiu nu am folosit niciodata rabarbura si nici nu am mancat vreo prajiturica cu ea, deci nu stiu ce gust are.Am citit acuma insa ce i-ai raspuns Diei.
    Pup si seara frumoasa!

  4. Oltean – ma bucur ca iti place. Eu o mananc de cand ma stiu.

    Maria – pe la noi se mananca si crud cu zahar si in prajitura , e tare buna. pup

    Simona – prajitura e super gustoasa. pup

  5. Eu sunt un fan declarat al rubarbei…
    tot ce are rubarba e super bun…in fiecare an de abea astept luna mai…anul asta am pus si la congelator:)))

  6. Alexandra ma bucur ca si tie iti place. I-am zis si eu mamei sa imi puna la congelator.

    Cat – eu am noroc ca ai mei au de toate prin gradina :). pup

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *