Prajitura cu visine, frisca si ciocolata

120 min

mediu

12 portii

Prajitura aceasta are in combinatie trei ingrediente principale cu care nu ai cum sa dai gres: visine, frisca si ciocolata. Nu as putea spune ca ma incanta in mod deosebit aceste ingrediente luate separat :)) dar in prajituri sunt absolut perfecte. Trebuie sa incercati prajitura mea fie ca o faceti intr-o tava rotunda sau patrata. Cei dragi va vor multumi cu siguranta pentru aceasta bunatate <3.

Prajitura cu visine, frisca si ciocolata 4

 

Prajitura cu visine, frisca si ciocolata 2

Pentru Prajitura cu visine, frisca si ciocolata avem nevoie de

  • Blat
  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 4 linguri apa fierbinte
  • 1 lingurita praf de copt
  • 250 gr faina
  • aprox 400 gr visine fara samburi ( puteti folosi si din compot daca nu aveti congelate)
  • Crema de ciocolata
  • 150 ml frisca lichida indulcita
  • 200 gr ciocolata neagra
  • In plus pentru ornat
  • 150 ml frisca indulcita sau smantana pentru frisca cu 2 linguri zahar pudra
  • cateva visine
  • Pentru uns tava: 1 lingura de unt

    Mod de preparare Prajitura cu visine, frisca si ciocolata

  • Blat:
  • Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile cu un praf de sare.
  • Adaugam treptat zaharul alternand cu cate o lingura de apa fierbinte.
  • Urmeaza apoi galbenusurile frecate cu uleiul si mixam din nou.
  • La final incorporam, folosind o spatula, faina amestecata cu praful de copt.
  • Turnam compozitia intr-o tava rotunda de 24-26 cm, unsa cu unt apoi asezam visinele (ale mele erau semicongelate) unele apasandu-le sa intre in aluat altele lasandu-le deasupra (eu nu le-am dat prin faina pt ca fiind asa reci nu s-au dus la fund)
  • Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 35-40 de minute sau pana blatul trece testul cu scobitoarea

mod de preparare prajitura cu visine, frisca si ciocolata

 

  • Scoatem blatul pe un grilaj si lasam sa se raceasca complet.
  • Crema de ciocolata
  • Punem frisca lichida pe foc intr-un vas rezistent la caldura si lasam pe foc pana se incalzeste tare dar nu fierbe. Luam de pe foc si adaugam ciocolata facuta bucatele, amestecand pana se topeste ciocolata.
  • Ciocolata o punem calda peste prajitura si nivelam. Pastram doua linguri din compozitie pentru ornat. Dupa ce s-a racit putin o dam la frigider 20 de minute.
  • Mixam frisca lichida pana obtinem consistenta dorita apoi, folosind un pos ornam dupa pofta inimii.
  • Peste frisca punem cateva visine taiate bucatele.

mod de preparare prajitura cu visine, frisca si ciocolata 1

  • La final punem crema de ciocolata pastrata intr-o punguta, gaurim la un capat si trasam dungi peste frisca.
  • Dam prajitura la frigider 1-2 ore inainte de servire. Noi nu am avut rabdare si am taiat din ea aproape imediat si a fost atat de buna cu ciocolata aceea inca neintarita :)). Dar voi o sa procedati corect si o sa tineti mai mult timp prajitura la rece, bine?

Prajitura cu visine, frisca si ciocolata 3

Prajitura cu visine, frisca si ciocolata 1

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

4 comentarii la “Prajitura cu visine, frisca si ciocolata”

Dă-i un răspuns lui Cristina Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.