Prajitura Kati cu glazura de ciocolata alba

Prajitura aceasta care imi poarta si numele (da ma cheama si Kati printre altele 🙂 ), este una din preferatele mele. Am crescut cu aceasta prajitura care nu lipsea de la nici o masa festiva. Desi varianta cea originala si pe care o face si mama mea e cu spuma de albus deasupra, eu am incercat o varianta cu ciocolata alba care a iesit la fel de gustoasa. Voi faceti cum stiti mai bine 🙂 


Pentru foi (3)
400-450 gr faina
200 gr margarina
150 gr zahar
3 galbenusuri
1 plic praf de copt
un varf cutit sare
Crema
1 foaie zdrobita
150 ml lapte
150 gr zahar pudra
1/2 pachet unt (125 gr)
2 linguri cacao
2 linguri gem de caise
1 sticluta esenta de rom
Glazura (eu nu am facut cea clasica cu spuma de albus)
100 gr ciocolata alba
3 linguri frisca lichida
o lingurita unt
Pentru ornat
fulgi de ciocolata

Pentru foi frecam margarina cu zaharul si cele 3 galbenusuri, apoi incorporam treptat faina amestecata cu sarea si praful de copt.
Framantam pe masa de lucru tapetata cu faina pana nu se mai lipeste de degete.
Lasam aluatul la rece aprox o ora apoi intindem pe rand 3 foi pe care le coacem pe dosul tavii tapetata cu faina, in cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 10 minute.

Foaia cea mai nereusita o zdrobim si o folosim pentru crema.
Amestecam foaia zdrobita cu cele 2 linguri de cacao si adaugam laptele usor incalzit. Adaugam apoi esenta de rom si gemul si amestecam bine.
Untul il mixam cu zaharul pudra pana devina spuma.
Impreunam cele doua compozitii adaugand treptat cate o lingura de unt la compozitia de foi zdrobite.
Asezam o foaie pe o plansa si punem toata crema niveland cu un cutit. Asezam peste crema a doua foaie.
In mod normal la aceasta prajitura se face o glazura din spuma de albus, dar eu am preferat sa fac o glazura de ciocolata alba.
Topim ciocolata pe baie de aburi impreuna cu frisca si untul si turnam peste prajitura niveland cu un cutit.
Presaram peste glazura ciocolata rasa sau fulgi de ciocolata.
Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

12 comentarii la “Prajitura Kati cu glazura de ciocolata alba”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *