Pui cu bambus si legume

O mancare usoara de vara cu tenta asiatica. Nu doar retetele standard de mancaruri asiatice sunt bune ci si cele pe care le combinam acasa dupa propriile gusturi. 
Incercati reteta, e o bunatate si e  usor de facut.

Avem nevoie de:

  • 500 gr piept de pui
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 ardei verde gras
  • 3 fire ceapa verde
  • 1 rosie
  • 1/2 dovlecel
  • 1/2 borcan bambus 
  • 2-3 lingurite sos Worchester
  • 2-3 lingurite sos negru de soia
  • oregano uscat
  • sare si piper 

Punem pe foc o tigaie adanca ( eu folosesc un wok) in care adaugam uleiul de masline.
Pieptul de pui il teiem bucatele si il punem la calit in uleiul incins. Amestecam pentru a se praji pe toate partile.
Adaugam pe rand: ceapa taiata rondele, ardeiul tocat bucatele, dovlecelul taiat cubulete si rosia decojita taiata cubulete.
Lasam sa se caleasca toate in sucul propriu apoi adaugam 1/2 cana de apa, saram si piperam si lasam sa fiarba toate aprox 10 minute. Adaugam la final sosurile si bambusul  si oregano si mai lasam 5-8 minute pe foc.

    Servim cald condimentand cu ierburi aromate. 

    Print Friendly

    Comentează folosind contul de Facebook

    2 comentarii la “Pui cu bambus si legume”

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

     

    X

    Retete asemanatoare