Pui cu legume in sos Worcester

 Chiar daca nu sunt deloc multumita de poze, fiind facute la ceas de seara, trebuie sa postez aceasta reteta pentru ca mi-a placut tare mult ce am combinat aici si ce rezultat am avut. Si este o mancare lejera pentru pranz sau cina cum a fost in cazul meu si se face si foarte usor. 

pui w

 

Pentru  Pui cu legume in sos Worcester avem nevoie de:

  • 850 gr pulpa de pui dezosata
  • 1 ceapa mica rosie
  • 1 ceapa alba
  • 1 zuchinni
  • 1 ardei mare, gras si rosu
  • Pentru sos:
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 3 linguri sos Worcester
  • 2 linguri sos de soia negru
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita rasa pudra de ghimbir
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • 1/2 lingurita boabe de coriandru

Mod de preparare  Pui cu legume in sos Worcester

  • Intr-un bol amestecam toate ingredientele pentru sos. Pulpele de pui dezosate le taiem bucatele si le punem in bolul cu sos si dam vasul la rece pana pregatim legumele.
    Ceapa curatata o taiem felii, ardeiul felii mai marisoare iar zuchinni rondele.
  • Incingem o tigaie adanca ( eu folosesc wok-ul) si prajim bucatile de pui in doua reprize. Nu mai adaugam ulei ci il prajimin cu sosul in care a stat.
  • Scoatem bucatile de pui invasul inntr-o tava ( tava urmeaza sa fie pusa la cuptor deci trebuie sa fie termorezistenta).
  • Calim putin si legumele in sosul ramas de a pui apoi le punem in tava peste pui si le amestecam.
  • Dam tava la cuptorul preincalzit la 190-200 timp de 25-30 de minute.
  • Servim mancarea calda asa simpla (pentru o masa sanatoasa) sau combinata cu orez sau cartofi natur. 
Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

7 comentarii la “Pui cu legume in sos Worcester”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *