Pui cu rosii si usturoi la tigaie

90 min

simplu

5 portii

O mancare foarte gustoasa cu rosii multe si cu un gust bun, bun de usturoi. Cu siguranta o sa va placa si voua mai ales ca e o mancare pe care oricice o poate face cu ingrediente accesibile tuturor. Noi am servit mancarea de pui cu bulete de cartofi

1

Pentru Pui cu rosii si usturoi la tigaie avem nevoie de

  • 5 pulpe de pui dezosate
  • 2 cepe potrivite
  • 1 ardei capia rosu
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 conserva rosii intregi decojite in suc propriu (400 gr) de ls Sun Food
  • 1 pahar suc de rosii (150 ml)
  • 1 pahar vin alb (150 ml)
  • 1 pahar apa
  • 5 catei de usturoi
  • oregano, roinita
  • 1 lingurita rasa sare de mare
  • un pic de piper

Mod de preparare Pui cu rosii si usturoi la tigaie

  • Calim ceapa si ardeiul in 2-3 linguri de ulei apoi adaugam carnea taiata cubulete si calim cateva minute si bucatile de pui.
  • Turnam vinul si apa, adaugam sarea si piperul si lasam sa fiarba pana scade apa (aprox 30 de minute)

7

  • Adaugam apoi rosiile taiate cuburi si sucul de rosii si lasam sa fiarba aprox 10 minute.
  • Urmeaza sa  tocam marunt oregano si roinita (sau numai oregano daca nu aveti roinita) iar usturoiul il taiem felii si le adaugam in tigaie lasand pe foc inca 10 minute.

8

  • Luam de pe foc si servim puiul in sos de rosii si usturoi cu cartofi natur,  orez sau bulete de cartofi asa cum am facut noi.

6

2

Pofta buna!

 

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

3 comentarii la “Pui cu rosii si usturoi la tigaie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *