Pulpa de curcan la cuptor

90 min

simplu

3 portii

Nu am ce sa va zic prea multe aici decat ca e un pranz perfect pentru o zi frumoasa de duminica. 
Servita cu o salata de cruditati cu legume din gradina, e o mancare usoara si foarte gustoasa. 

Pentru Pulpa de curcan la cuptor avem nevoie de:

  • 1 buc pulpa de curcan (daca sunteti o familie mai numeroasa aveti nevoie de 2 pulpe)
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare de mare
  • 1/2 lingurita pudra de ghimbir
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita boabe de coriandru
  • 1/2 lingurita boabe de piper
  • 1 capatana de usturoi (sau o jumatate daca e foarte mare)
  • 2 cepe
  • 10 cartofi +  un pic de ulei, 1/2 lingurita sare, un pic de piper macinat, 1 lingurita boia de ardei

Mod de preparare Pulpa de curcan la cuptor

  • Amestecam intr-un bol uleiul de masline cu condimentele mentionate in prima parte. Ungem cu acest ulei aromat pulpa de pe care eu am luat mai intai pielea si am crestat carnea pe langa os de o parte si de alta.  O lasam asa in bol la rece minim 30 de minute.
  • In acest timp curatam, usturoiul, ceapa si cartofii.
  • Cartofii spalati ii taiem in 4-8, depinde de marime .
  • Intr-o tava sptropim putin ulei si adaugam sarea, piperul si boiaua.
  • Cartofii feliati ii punem in tava si ii tavalim prin uleiul condimentat
  • Scoatem carnea si o intepam din loc in loc punand in aceste gauri bucatile de usturoi
  • Asezam carnea in mijlocul tavii intre cartofi iar ceapa o feliem si o punem peste cartofi
  • Dam tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade,mai intai cu o folie de Al deasupra ( cam 30 de minute) apoi fara folie inca 30 de minute intorcand pulpa de pe o parte pe alta la interval de 15 minute
  • Scoatem tava din cuptor si servim carnea de curcan feliata alaturi de cartofi

Sa aveti pofta!

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

4 comentarii la “Pulpa de curcan la cuptor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *