Pulpe de pui marinate cu chili la cuptor

Am facut niste pulpe la cuptor minunate. Sa te tot lingi pe degete dupa asa o mancare :). Nu mancam foarte des pui dar cand fac pui, mereu imi place sa fac ceva nou. Am incercat deci un pui marinat cu sos chili. O bunatate nu alta! Hai, va las sa vedeti reteta si poate va ispitesc sa o faceti si voi.

 Avem nevoie de:
– 6 pulpe de pui – superioare, inferioare – de care dorim
– 7 lingurite pasta de gogosari cu rosii
– 7 lingurite sos chili
– 1 lingurita sare de mare
– 1/2 lingurita piper
– oregano
– 2 linguri ulei de masline pt tava
Spalam carnea bine si indepartam pielita.
Intr-un bol amestecam pasta de gogosari cu rosii, sosul chili, sarea, piperul si oregano tocat marunt.
Amestecam bine toate ingredientele.
Trecem apoi pe rand fiecare bucata de carne prin acest sos. La final punem toate pulpele inapoi in bol, acoperim cu o folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.

Scoatem pulpele din frigider si le asezam intr-o tava unsa cu putin ulei de masline. Acoperim cu folie de Al. si dam la cuptorul preincalzit la 190 de grade timp de 35 de minute. Dupa 35 min scoatem din cuptor si indepartam folia si o bagam inapoi in cuptor timp de aprox 10 minute.

Asa arata dupa ce le scoatem din cumptor!

Servim cu piure de cartofi si muraturi.
Sa aveti pofta!

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

10 comentarii la “Pulpe de pui marinate cu chili la cuptor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *