Rulada cu ciocolata

 O rulada frumoasa si gustoasa, ideala pentru o duminica in familie sau cand se anunta musafiri. Cu siguranta toata lumea o sa fie incantata de acest desert ciocolatos. 

Pentru Rulada cu ciocolata avem nevoie de:

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2-3 linguri de zahar
  • 100 gr ciocolata Milka cu stafide si alune
  • 100 gr ciocolata simpla 40% cacao
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare Rulada cu ciocolata

  • Pregatim mai intai crema:
  • Intr-un vas amestecam smantana pentru frisca cu zaharul si punem pe foc si amestecam din cand in cand in vas pana fierbe.
  • Luam de pe foc si adaugam ciocolata facuta bucatele, amestecand pana se topeste ciocolata. Lasam 10-15 minute sa ajunga la temp. camerei, apoi tinem vasul la frigider pana pregatim blatul pentru rulada.
  • Blat: 
  • Mixam albusurile spuma cu un varf de sare, adaugam zaharul si mixam 2-3 minute pe treapta cea mai ridicata.
  • Adaugam galbenusurile mixand in continuare iar la final incorporam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula si facand miscari rotative usoare pentru a nu se lasa spuma.
  • Turnam compozitia in tava mare de la cuptor, tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 20-25 min.
  • Scoatem din cuptor si asezam rulada (cu hartie cu tot) intr-un prosop de bucatarie curat si umed. Rulam cu grija si lasam sa se raceasca.
  • Dupa ce s-a racit desfacem rulada din prosop si indepartam foaia de copt.
  • Scoatem crema din frigider si o mixam pana devine spumoasa.
  • Intindem crema pe toata suprafata blatului apoi rulam.
  • Rulada o pastram in prosopul umed la frigider timp de aprox 30 de minute.
  • Pentru glazura topim ciocolata impreuna cu untul si laptele pe baie de aburi.
  • Ungem cu glazura rulada si nivelam.
  • Dam din noua la rece minim o ora inainte de a felia si a servi.
Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

6 comentarii la “Rulada cu ciocolata”

  1. imi spui te rog cate zile pot tine rulada in frigider inainte de a o umple, pentru ca vreau sa o prepar cu vreo 2 zile inainte. multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *