Rulada de vitel cu nuci

Pentru Sarbatorile de iarna mi-am dorit pe masa un mezel de casa din carne de vitel. Si pentru ca imi placea mie tare mult un salam uscat cu nuci ce il tot cumparam de la Lidl, m-am gandit sa incerc si eu aceasta combinatie. Rezultatul a fost minunat mai ales ca si nucsoara i-a dat un gust deosebit. 

Va provoc sa incercati si voi aceasta rulada si sa reveniti cu impresii.

Rulada de vitel cu nuci 1

 

Pentru Rulada de vitel cu nuci avem nevoie de

  • aprox 700 gr pulpa de vitel
  • Pentru umplutura:
  • o mana de nuci tocate si prajite
  • 1 ceapa alba
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 lingura ulei de masline pt calit ceapa si ardeiul
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita sare (sare roz de Himalaya am folosit eu)
  • un varf de lingurita piper
  • 1/2 lingurita pudra de nucsoara
  • 2 linguri pesmet
  • oregano si patrunjel uscat
  • Pentru uns rulada:
  • 2 linguri ulei de masline
  • un varf de lingurita piper
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 1 lingurita boia de ardei dulce

Mod de preparare Rulada de vitel cu nuci 

  • Nucile le tocam si le prajim intr-o tigaie teflonata.
  • Ceapa si ardeiul le tocam cubulete mici si le calim intr-o lingura de ulei de masline.
  • Amestecam intr-o farfurie adanca nucile prajite cu ceapa si ardeiul calit. Adaugam oul, pesmetul si condimentele si amestecam.

mod de preparare rulada de vitel cu nuci

  • Carnea o batem cu ciocanul de batut carne si o ungem cu umplutura de mai sus.
  • Legam rulada cu ata de bucatarie.

mod de preparare rulada de vitel cu nuci 1

  • Intr-o farfurie amestecam uleiul de masline cu sarea, piperul, nucsoara si boiaua de ardei si ungem cu acest amestec rulada.

Rulada de vitel cu nuci 3

  • Asezam rulada intr-un vas de ceramica in care am picurat un pic de ulei de masline, acoperim vasul cu folie de Al. (pentru cine e impotriva foliei poate folosi un vas termorezistent cu capac) si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de o ora si jumatate. Ultimele 20 de minute lasam tava descoperita. Cam de doua ori deschidem cuptorul si ungem rulada cu sosul lasat in tavita.
  • Scoatem rulada din cuptor si lasam sa se raceasca complet inainte de a felia.

Rulada de vitel cu nuci 2

Servim rulada alaturi de alte aperitive.

aperitive

aperitive 1

 

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

3 comentarii la “Rulada de vitel cu nuci”

    1. Ma bucur ca iti place Laura. Eu cu siguranta o sa mai fac ca tare buna e.

      Emoticonul alaacu il vad prima data :)) si ce rosu e :)))

Dă-i un răspuns lui Timea Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.