Rulada din piept de pui

Un mezel sanatos de casa pe care vi-l recomand alaturi de o salata de cruditati mai ales acum pe perioada verii! Eu m-am bucurat de aceasta rulada cateva zile la rand in pachetul pentru masa de pranz la lucru. Se poate tine 3-4 zile la frigider. 

Avem nevoie de:

2 buc. piept de pui
1 felie de telina
1 morcov
1 ceapa rosie
2 lingurite ulei de masline
1/2 lingurita sare de mare
oregano, roinita (sau orice alta planta aromata va place)

Curatam si spalam legumele. Ceapa o tocam marunt iar telina si morcovul le dam pe razatoarea mica. Verdeturile le tocam marunt.
Amestecam toate cele de mai sus intr-un bol, adaugand putina sare si 2 lingurite de ulei de masline.
Spalam puiul si il tamponam cu un prosop de hartie.
Batem pe rand fiecare bucata de piept de pui cu ciocanul de batut carne, punand deasupra o folie alimentara.
Ungem fiecare bucata de carne cu umplutura de legume si cu grija rulam si apoi legam rulada formata cu sfoara alimentara.
Asezam cele doua bucati de pui intr-o tava mica si turnam doua canite de apa.

Acoperim cu folie de Al. si dam la cuptorul preincalzit la 185 de grade timp de 30 de minute.
Dupa 30 min indepartam folia si  intoarcem ruladele de pe o parte pe alta si mai lasa la cuptor aprox 20 de minute.

Scoatem din cuptor taiem sfoara si dupa ce s-a racit feliem si servim.

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

15 comentarii la “Rulada din piept de pui”

  1. Oare folia alimentara la care faceti referire este acea folie subtire, transparenta cu care impachetam una si alta?Nu se arde in cuptor?Adresa mea de e-mail: ticaterzis@yahoo.ro.Pe Facebook:Terzis Constantin.Sunt un admirator al dv.Nu sunt lamurit.Cu stima…

    1. E vb de folie de Al. , am modificat. Ramasesem in cap cu folia alimentara de la momentul in care batem carnea si am scris tot asa :)). Multumesc ca ati citit si ati observat greseala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Retete asemanatoare