Spaghete cu sunca si sos de rosii

Saptamana aceasta am primit si eu wok-ul de la Delimano. Si bineineteles ca trebuia probat rapid, mai ales ca l-am asteptat 2 luni. Nu ca nu as avea alt wok….dar asta e de ceramica si se zice ca vasele astea sunt cele mai bune.

Asa ca am trecut la treaba si am facut spaghetele acestea care sunt tare gustoase atat cu carne tocata cat si cu sunca. De data aceasta am facut unelecu sunca.

Sosul il fac cu suc de rosii facut de mama mea cu rosii din gradina. Intotdeauna face suficient cat sa ne ajunga de la un sezon la altul, asa ca nu sunt nevoita sa cumpar nicioadata din comert. Nici nu stiu cum e gustul bulionului cumparat :). 
paste cu sunca si suc de rosii 1

 Avem nevoie de:
– 400 gr spaghete
– 300 gr sunca, sau carne tocata
– 1 ceapa

– 1 ardei rosu
– 1 morcov
– 400-500 ml suc de rosii
– in lingurita zahar
– optional 1 lingura faina (daca vrem un sos mai gros)
– 5-6 catei de usturoi
– sare si piper dupa gust
– busuioc verde
– 2-3 linguri ulei

Tocam ceapa si ardeiul si le punem la calit in wok-ul incins cu  2-3 linguri de ulei. Adaugam morcovul dat prin razatoare, apoi sunca taiata cubulete mici si le lasam cateva minute la calit.

Turnam sucul de rosii si adaugam sarea, piperul, usturoiul tocat marunt si busuiocul verde tocat. Lasam sa fiarba aprox 20-25 de minute.
mod de preparare paste cu sunca si sos de rosii

Pastele fierte conform instructiunilor de pe ambalaj, le scurgem de apa, le trecem scurt printr-un jet de apa rece si le punem intr-un vas cu putin ulei.

Servim pastele calde cu sos de rosii cu sunca si busuioc.

Pofta mare!
paste
Nota: Pentru ca aveam poze vechi si urate am revenit cu unele mai noi. 

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

14 comentarii la “Spaghete cu sunca si sos de rosii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *