Stelute sarate

Pe langa atatea prajituri si fursecuri dulci, trebuie si ceva rontaiala sarata pe masa de Craciun. Mie imi plac tare mult formele de stelute asa ca mereu fac saratelele sub formele acestea. Sa le incercati ca sunt bune, bune.
E o reteta revizuita cu poze mai frumoase 🙂

Pentru Stelute sarate avem nevoie de:

200 gr faina neagra
250-300 gr faina alba
150 gr untura
100 gr unt
1 ou
100 ml lapte
1 lingurita drojdie uscata
1/2 lingurita zahar
2 lingurite sare de mare
Pentru uns
1 galbenus de ou ametecat cu 2 lingurite lapte
seminte de chimen si susan

Punem drojdia intr-o cana si amestecam cu o jumatate de lingurita zahar si o lingurita de faina. Turnam treptat laptele caldut, amestecam si lasam la dospit.
Punem intr-un bol untul,  untura,  oul si sarea apoi drojdia dospita cu laptele si la final incorporam faina. Framantam aluatul pe o plansa pana nu se mai lipeste de degete.
Lasam aluatul sa respire 10-20 de minute apoi intindem o foaie de cca 3 mm si decupam forme de stelute.
Ungem formele cu galbenusul de ou si presarem seminte de susan sau chimen dupa preferinte.
Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pt 15-18 min pana se rumenesc usor deasupra.

Scoatem tava din cuptor si dupa ce s-au racit putin scoatem stelutele pe un platou.
Later Edit: decembrie 2015
stelute
stelute 2
stelute 1
colaj covrigei
Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

12 comentarii la “Stelute sarate”

  1. am scris si mai sus ca margarina merge inlocuita cu untul, dar pastrati untura. Sunt cei mai buni covrigei (chiar daca eu i0am facut sub alta forma) din cati am mancat si e reteta veche de zeci de ani a mamei. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *