Stelute sarate
E o reteta revizuita cu poze mai frumoase 🙂
Pentru Stelute sarate avem nevoie de:
Punem drojdia intr-o cana si amestecam cu o jumatate de lingurita zahar si o lingurita de faina. Turnam treptat laptele caldut, amestecam si lasam la dospit.
Punem intr-un bol untul, untura, oul si sarea apoi drojdia dospita cu laptele si la final incorporam faina. Framantam aluatul pe o plansa pana nu se mai lipeste de degete.
Lasam aluatul sa respire 10-20 de minute apoi intindem o foaie de cca 3 mm si decupam forme de stelute.
Ungem formele cu galbenusul de ou si presarem seminte de susan sau chimen dupa preferinte.
Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pt 15-18 min pana se rumenesc usor deasupra.
Craciun fericit alaturi de cei dragi!
Multumesc la fel.
Crăciun fericit alături de cei dragi!
La fel si voua! Multumesc.
Craciun fericit!
Craciun fericit alaturi de cei dragi!!!
Ce faine sunt!
Craciun fericit! >:D<
Craciun fericit !!
Arată tare bine sub formă de steluțe!
multumesc frumos >:D<
Poti creste cantitatea de untura si lapte in loc de margarina. Dar sigur merge si cu unt.
am scris si mai sus ca margarina merge inlocuita cu untul, dar pastrati untura. Sunt cei mai buni covrigei (chiar daca eu i0am facut sub alta forma) din cati am mancat si e reteta veche de zeci de ani a mamei. 🙂