Strudel cu mere si portocale

De foarte mult timp pofteam la acest desert. Dar de obicei fac ceva cu fructe cand stau prea mult in fructiera si nu le mananc :). Imi plac merele cand sunt tari doar, dupa ce stau la temperatura camerei si se inmoaie, e clar ca urmeaza o prajitura din ele. Combinatia aceasta cu portocale am mai incercat-o si la tarte si mi-a placut tare mult. 

Pentru Strudel cu mere si portocale avem nevoie de:
– 400 gr foi pentru placinta
– 10 mere mici (sau 6 mai mari)
– 2 portocale mici
– zeama de la 1/2 lamaie
– 4 linguri zahar
– 3 lingurite amidon
– 1 lingurita rasa scortisoara
– unt  sau ulei pentru uns foile
Spalam bine merele si le curatam de coaja si de seminte, apoi le taiem in bucatele mici intr-un vas. Punem zeama de lamaie pentru a nu se oxida merele.
Adaugam zaharul si sucul stors impreuna cu pulpa de la cele doua portocale.
Punem pe foc si lasam sa dea in clocot de cateva ori.
Intr-un bol micut amestecam amidonul cu cateva lingurite de apa rece peste care punem apoi cateva linguri din sucul fierbinte, amestecam si turnam peste mere. Amestecam bine si mai lasam 2-3 minute pe foc pana se ingroasa putin. La final adaugam pudra de scortisoara.

Foile decongelate le intindem pe o plansa si ungem fiecare foaie cu unt topit. (eu nu am reusit sa le ung pe toate pt ca erau cam rupte ).
Turnam umplutura si rulam.
Punem intr-o tava tapetata cu foaie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de aprox 15-20 minute pana se rumeneste frumos deasupra.

Scoatem din cuptor, lasam putin sa se raceasca, apoi pudram cu zahar pudra.
Servim cu un ceai aromat!

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

19 comentarii la “Strudel cu mere si portocale”

  1. Pfoa, ce bine arată ștrudelul tău!! Mi-ai făcut poftă, mai ales că n-am mâncat de mult timp ștrudel cu mere… Ai dreptate cu portocalele adăugate, dau o aromă deosebit de bună, și eu pun portocale când fac prăjitură cu mere. Te pup.

  2. Minunatia preparata de dv. ma incanta ca de fiecare data cand ma uit la postarile pe care, cu atata generozitate, ni le trimiteti !!! Va multumesc mult pt. reteta si, cu siguranta, cat de curand voi face si eu aceste strudele, mai cu seama ca la sfarsitul acestei saptamani voi face un parastas pt.soacra mea. Va voi impartasi impresiile invitatilor la masa, in cazul in care le voi oferi la desert.

Dă-i un răspuns lui Simona Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.