Supa de curcan

 O supa minunata si perfecta pentru zilele de sarbatoare sau pur si simplu pentru o duminica in familie. As putea zice ca mi-a placut chiar mai mult decat supa de pui.

Pentru Supa de curcan avem nevoie de:

  • o pulpa de curcan
  • 1 radacina de telina mica
  • 1 gulie
  • 1 pastarnac
  • 5 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 lingurita sare
  • un pic de piper ( ideal piper boabe)
  • pentru un gust mai intens puteti folosi si un cub de legume, dar nu e necesar
  • taitei (eu am folosit patrate)
  • patrunjel verde tocat

Mod de preparare Supa de curcan

  • Pulpa de curcan o crestam pe langa os si o punem la fiert in apa rece cu sare (am folosit un vas de 4.5 l ).
  • Cand incepe sa fiarba indepartam spuma pana devine limpede.
  • Adaugam boabele de piper si mai lasam sa fiarba aproximativ o ora.
  • Cand carnea este pe jumatate fiarta adaugam legumele curatate, spalate si taiate in doua daca sunt foarte mari.
  • Mai completam cu apa fierbinte daca a scazut si lasam sa fiarba la foc mic.
  • Cand sunt fierte atat legumele cat si carnea, scoatem carnea si legumele pe o farfurie si strecuram supa.
  • Indepartam carnea de pe os cat este inca calda si o partea din ea o taiem bucatele si o adaugam in supa. ( cu cealalta parte eu am facut o salata)
  • La fel adaugam 2 morcovi taiati rondele (legumele fierte le-am folosit la salata).
  • Pastele le fierbem separat in apa cu sare si la final le adaugam in supa.
  • Servim supa calda cu patrunjel verde tocat.
Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Un comentariu la “Supa de curcan”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *