Supa de pui cu galuste

Imi plac foarte mult supele cu multe legume si daca mai am si carne de pui de casa, categoric iasa o supa perfecta. O supa ideala pentru masa de duminica in familie! 

Pentru  Supa de pui cu galuste avem nevoie de:

– carne de pui: eu am avut pulpe si aripi pe care apoi le-am scos din supa si le-am facut pane
– 4 buc morcovi
– 2-3 buc patrunjel radacina
– 1 bucatica de telina radacina
– 1 buc ceapa
– 1/2 ardei rosu
– sare si piper dupa gust
– frunze de patrunjel
Pentru galuste
– 1 ou mare
– 3.5 linguri gris
– un strop de ulei
– un varf de sare
Punem pe foc vasul cu aprox 3.5 l apa. In momentul fierberii adaugam carnea spalata. Spuma formata deasupra o aruncam.
Spalam bine legumele. Ceapa si ardeiul le tocam marunt iar radacinoasele le taiem rondele.
Adaugam legumele in apa cam la 10 minute dupa ce am pus carnea. Adaugam sare si piper dupa gust.
Lasam totul la fiert la foc potrivit, daca mai face spuma la fel o indepartam.
Carnea fiarta o scoatem si o putem gati separat. ( eu am facut pulpe si aripi pane)
Pregatim galustele: batem bine oul cu un tel si adaugam in ploaie grisul amestecand. Adaugam sarea si uleiul si amestecam bine.
Cu o lingurita luam din compozitie si cu grija punem in supa clocotita. Stropim galustele cu apa rece. Dupa 5 minute  intoarcem cu o lingura galustele de pe o parte pe alta si mai stropim cu un pic de apa rece si le lasam inca 5 min.
Luam de pe foc si adaugam patrunjelul tocat.
Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

17 comentarii la “Supa de pui cu galuste”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *