Tagliatelle cu sos de rosii si bacon

Daca venit acasa obositi si nu stiti ce sa gatiti ca sa nici nu va consume mult timp, va spun eu acum o reteta foarte rapida de paste, care mai e si foarte delicioasa pe deasupra. E perfecta reteta aceasta pentru un pranz tarziu sau pentru o cina timpurie.

Avem nevoie de
200 gr Tagliatelle Baneasa
1 ceapa
1 ardei rosu
350 gr suc de rosii de casa
2 catei mari de usturoi
1 lingurita zahar
1 lingura ulei de masline
½ lingura faina 
busuioc verde
sare si piper dupa gust
100 gr sunca Padurea Neagra

Fierbem pastele conform indicatiilor de pe ambalaj.
Intr-un wok punem uleiul la incins si calim in el ceapa si ardeiul tocate marunt. Adaugam faina, amestecam si treptat turnam sucul de rosii amestecand in continuare si adaugand si o lingurita de zahar. Lasam sa fiarba 2-3 minute apoi adaugam usturoiul tocat marunt si busuiocul tocat.
Saram si piperam dupa gust.
Lasam sa fiarba aprox 10 minute amestecand din cand in cand.
Pastele fierte, scurse de apa si trecute pe sub un jet de apa rece le adaugam peste sos si amestecam.
Bacon-ul il prajim pe ambele parti in ulei incins si le scoatem pe un prosop de bucatarie pentru a absorbi surplusul de ulei.

Servim pastele cu bacon-ul prajit.
Sa aveti pofta!

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “Tagliatelle cu sos de rosii si bacon”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Retete asemanatoare