Tarta aperitiv cu dovlecel si praz
Avem nevoie de:
– 2 oua
– 200 gr faina
– un dovlecel mic ( aprox 200 gr)
– praz ( cam 1/3 dintr-un praz )
– 1 lingurita praf de copt
– un varf de cutit bicarbonat de sodiu
– 1/2 lingurita sare
– 1/4 lingurita piper
– 1/2 cana ulei
– 1/2 cana lapte
– 2 linguri smantana
– patrunjel verde
– oregano
Dovlecelul spalat si curatat (sau cu coaja, cum doriti) il taiem cubulete iar prazul il taiem felii subtiri.
Mixam ouale intregi cu sarea pana se deschid la culoare si devin spuma.
Adaugam treptat laptele, uleiul si smantana mixad in continuare.
Faina amestecata cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si piperul se adauga amestecand cu o spatula.
La final incorporam dovlecelul si prazul.
Turnam intr-o tava rotunda (24 cm) unsa cu unt si tapetata cu faina, presaram frunzele de patrunjel si oregano taiate marunt si amestecam un pic deasupra..
Dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de aprox 30-35 min.
Scoatem din cuptor si lasam cateva minute sa sa raceasca un pic, apoi servim.
grozav de bine arata, bucata aia mare imi face cu ochiul! Pup
Azi iar nu mi-am pus nimik la birou 🙁 asa ca „cersesc” de la tine o felie sanatoasa de tarta 😀
Weekend placut, pupici!
Paula – bucata aia mare o trimit la tine :). Te pup
Angela – cu drag iti ofer o felie, pacat ca doar virtual si tu tot fara mancare ramai :))Te pup
Mai ai si pentru mine? Cred ca e tare buna!
Mai ai si pentru mine? Cred ca e tare buna!
Cristina – te servesc cu drag cu o felie. Pup
arata intr-un mare fel…si imi imaginez ce regal de arome trebuie sa fie in farfuria ta!
Adnia – multumesc frumos. Te pup
Iubesc si dovleacul si prazul, deci tarta este fix pe gustul meu!!
Pup
Delicioasa trebuie sa fie aceasta tarta!!
Simona – si mie imi plac de aceea le-am combinat :). Hai la tarta!
Haplea – asa e. Duminica frumoasa!