Tarta crocanta cu fructe de padure

Categoric sunt un fan declarat al tartelor si am o placere deosebita si in a le face si in a le manca :).
Mi-am pus si provizii pentru iarna, sa ma rasfat si sa va rasfat si atunci cu cate o tarta delicioasa.
Dar pana atunci sa savuram aceasta tarta cu fructe de sezon… 


Avem nevoie de:
– 130 gr  unt nesarat
– 3 linguri zahar
– 250 gr faina plus ce avem nevoie pentru intins
– 1/2 lingurita bicarbonat stins cu o lingurita zeama de lamaie
– un varf de sare
– 1 ou
– 2 linguri apa rece
Pentru umplutura:
– 300 gr capsuni
– 100 gr zmeura
– 100 gr strugurei rosii
– 4 linguri sirop de afine (puteti inlocui cu orice alt sirop sau cu nimic :))
– 5 linguri zahar
– 3 lingurite amidon
Altele: unt si faina pt uns tava, zahar pudra pentru pudrat

Pregatim aluatul in felul urmator: intr-un bol frecam bine untul cu zaharul, adaugam bicarbonatul stins cu lamaie, varful de sare, oul si cele 2 linguri de apa. Adaugam treptat faina pana putem amesteca cu lingura de lemn apoi turnam compozitia pe o plansa tapetata cu faina si framantam pana nu se mai lipeste de degete. Punem aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.

Dupa o ora impartim aluatul in doua parti, una usor mai mare decat cealalta.
Partea mai mare o intindem si o asezam in tava de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina.
Impungem aluatul cu furculita apoi dam la cuptor la foc mic timp de 10 minute.

Pregatim umplutura: fructele si sucul de afine le amestecam cu zaharul si le punem pe foc.

Luam 3 linguri din suc si il amestecam cu amidonul. Cand incepe sa fiarba turnam si amidonul peste fructe si lasam sa fiarba pana se ingroasa usor.
Scoatem tava din cuptor si turnam jeleul de fructe peste aluat.

Din restul de aluat decupam forme, in cazul meu floricele, si dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste aluatul de deasupra.

Scoatem din cuptor si lasam sa sa raceasca.

Apoi pudram si servim!
Un desert delicios sau un mic dejun perfect langa o cana de cafea!

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

24 comentarii la “Tarta crocanta cu fructe de padure”

  1. Vreau si eu sa maninc, cu conditia sa faci tu o tarta gustoasa, ca eu n-am curaj sa deschid cuptorul… Cu alte cuvinte, plec cu un sfert de tarta de la tine… Pupici !

  2. Poliana – ma bucur ca ai incredere ca e buna :). pup

    Sara&Miki – asa e, doar ca pe cat de rapid se fac atat de rapid se si mananca

    Daniela – de acord, pe la 10-11 se racoreste si la mine in casa cu geamurile larg deschise :))

    Ramona – multumesc frumos.

  3. Dia – esti o draguta :)) dar o felie de tarta normal ca iti dau si fara cafea. pup

    Brandusa – e facuta in weekend dimineata pe racoare :). pup

  4. Oltean si eu salivezi de cate ori vad o tarta ce imi trage cu ochiul.

    Carol – multumesc frumos. Merge cu orice fructe.

    Maria – multumesc frumos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *