Tarta cu caise si capsuni

Se pare ca va tin numai cu prajituri de sezon, fara creme, fara ciocolata, doar muuulte fructe. Sper sa fie si pe placul vostru pentru ca mie imi plac foarte multe deserturile acestea.

Avem nevoie de: 
125 gr margarina Rama
1 lingura iaurt degresat
1 albus de ou
1 lingura zahar brun
coaja de la 1/2 portocala
2-3 ling zeama de portocala
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
250  gr faina
Umplutura: 
300 gr caise
200 gr capsuni
1 lingura zahar brun
2 lingurite amidon 
scortisoara
zahar vanilat 
Intr-un bol amestecam margarina, coaja de portocala si bicarbonatul stins cu zeama de portocala. Adaugam albusul batut cu furculita si apoi incorporam usor o parte din faina(aprox 150 gr). Turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu faina si incorporam restul de faina. Punem aluatul rezultat in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.
Scoatem aluatul din frigider, impartim aluatul in doua parti ,  o parte mai mare si una mai mica (din cea mica vom face floricelele) ; presaram faina pe masa de lucru si intindem bucata mai mare cu sucitorul sub forma dreptunghiulara. Asezam foaia intinsa intr-o tava de marime potrivita tapetata cu hartie de copt.
Fructele le amestecam cu zahar si punem pe foc pana incepe sa fiarba si se topeste zaharul. Adaugam amidonul dizolvat in putina apa si lasam pe foc amestecand, pana se ingroasa. Luam de pe foc si dupa ce s-a racit putin, turnam peste foaia intinsa. 
Din cealalta bucata de aluat decupam floricele si le asezam peste umplutura. Presaram deasupra un plic de zahar vanilat si scortisoara si dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 30 de minute pana se rumeneste putin deasupra.
Scoatem tava din cuptor si lasam sa se receasca putin apoi servim.
Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

12 comentarii la “Tarta cu caise si capsuni”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Retete asemanatoare