Tarta cu caramel si banane

Astazi va prezint o tarta simpla cu muuuult caramel si banane. Laptele condensat caramelizat, DeLatte Caramelo, este vedeta acestei retete.

Pentru Tarta cu caramel si banane avem nevoie de

  • Blat
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • un praf de sare
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • Crema caramel
  • 2 galbenusuri de ou
  • 3 linguri rase amidon de porumb Gustin
  • 4 linguri smantana pentru frisca
  • aprox 350 gr lapte condensat caramelizat DeLatte 
  • 3 banane potrivite

Mod de preparare Tarta cu caramel si banane 

  • Mixam albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute apoi adaugam galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. Incorporam la final faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula.
  • Turnam compozitia in tava speciala de tarta unsa cu unt si dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 25 de minute.
  • Scoatem tava din cuptor si dupa ce s-a racit, rasturnam blatul pe o farfurie.
  • Crema caramel
  • Intr-un vas rezistent la caldura, mixam cu un tel galbenusurile si adaugam treptat amidonul si smantana pentru frisca apoi laptele condensat caramelizat. Punem vasul pe foc, amestecand mereu cu telul si luam vasul de pe foc la 4-5 minute dupa ce a inceput sa fiarba.
  • Turnam crema caramel in adancitura tartei si nivelam.
  • Asezam bananele feliate de jur imprejur peste crema.

  • Optional putem unge bananele cu putina crema.
  • Pastram tarta la frigider pana la servire.
  • Va avertizez ca este un produs dulce si nu e recomandat celor cre sunt la cura de slabire, eventual doar o feliuta mica, mica :)).

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *